Skoči na glavno vsebino
Naš nekdanji dijak Peter Prevc zaključil bogato športno kariero

Naš nekdanji dijak Peter Prevc zaključil bogato športno..

Bobni, fanfare, glasba in helikopterji ob slovesu Petra Prevca   V Planici pod Poncami je zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih zaznamovalo slovo slovenskega šampiona Petra Prevca, našega nekdanjega dijaka, ki je pred domačimi navijači končal bogato športno pot...
Nika Prevc prejela veliki kristalni globus v smučarskih skokih

Nika Prevc prejela veliki kristalni globus v smučarskih..

Nika Prevc, naša dijakinja iz 4. a, pri rosnih devetnajstih letih piše zgodovino. V domači Planici je pred navdušenimi gledalci dvignila v zrak veliki kristalni globus v smučarskih skokih za zmago v svetovnem pokalu v sezoni 2023/24. Nika je debitirala v svetovnem pokalu leta 2021, v letošnji..
Predstavitev zbirke Minljiva lanskoletne zlate maturantke GFP Pauline Line Tomažič

Predstavitev zbirke Minljiva lanskoletne zlate maturantke..

  Naša lanskoletna zlata maturantka Paulina Lina Tomažič je v četrtek, 1. 2. 2024, ob 18. uri v dvorani Mestne knjižnice Kranj predstavila knjižni prvenec kratkih zgodb Minljiva, v katerih skozi oči osemnajstletnega dekleta genialno secira svet, ga opazuje in se poglablja v čustva..
Izvrstna sezona mlade smučarske skakalke Nike Prevc iz 4. a

Izvrstna sezona mlade smučarske skakalke Nike Prevc iz 4. a

  Naša dijakinja, izvrstna slovenska skakalka iz 4. a, je debitirala v svetovnem pokalu leta 2021. Sezona 2023/24 je za 18-letnico, maturantko splošne gimnazije, izvrstna, saj je nanizala že šest zmag. Svojo prvo zmago je sredi decembra 2023 dosegla v Engelbergu v Švici. Drugič je zmagala..
Naši dijaki izvrstni pri pridobitvi Nemške jezikovne diplome (DSD)

Naši dijaki izvrstni pri pridobitvi Nemške jezikovne..

Že mnogo let so naši dijaki zelo uspešni pri pridobitvi Nemške jezikovne diplome. Tako je tudi v sredo, 27. 9. 2023, na svečani podelitvi kar 40 naših dijakov prejelo DSD diplomo. Na izvrsten uspeh naših dijakov in uspešno delo profesoric za nemščino je na svojem Facebooku opozorilo tudi..
123... 39