Skoči na glavno vsebino

Vodstvo šole

Ravnateljica: Mirjam Bizjak, prof.

e-pošta: ...

Tel. št.: 059 093 341

 

Mirjam BizjakZ veseljem in ponosom vas pozdravljam na spletnih straneh Gimnazije Franceta Prešerna.

 

Smo Gimnazija ponosnih, samozavestnih in uspešnih mladih ljudi. Sodobni učni pristopi – medpredmetno, timsko poučevanje, učenje učenja, e-izobraževanje in izobraževanje na daljavo – so že dolgo naš vsakdanjik. Ponosni smo na naše delo, predvsem pa na naše dijake, ki so dejavni in uspešni na mnogih življenjskih področjih in ne le v šoli.

 

Naša gimnazija je v gorenjskem, pa tudi širšem slovenskem, prostoru poznana po odličnem delu z dijaki športniki. Le kdo ne pozna naših dijakov, kot so: Peter in Domen Prevc, Primož Roglič, Žan Košir, Vesna Fabjan, Jurij Tepeš, Barbara Jezeršek, Anamarija Lampič, Štefan Hadalin, Grega Žemlja, Peter John Stevens in mnogih drugih. O njihovih izvrstnih športnih dosežkih in delu lahko preberete tudi na naših spletnih straneh. Dijaki GFP pa niso uspešni le na športnem področju, ampak tudi na številnih drugih, mnogi so danes uspešni podjetniki, gospodarstveniki, politiki ..., spet drugi so umetniško nadarjeni.

 

Umetnost nas bogati in navdihuje, širi nam obzorja in odpira pogled. Da so na naši šoli obzorja širša in pogled še posebej navdihujoč, gre že nekaj let zasluga tudi izjemnemu umetniku in človeku, akademskemu slikarju Klavdiju Tutti. Počaščeni smo, da je skupaj z drugimi slovenskimi umetniki, predvsem člani Likovnega društva Kranj, našim dijakom, zaposlenim in obiskovalcem omogočil pogled na del njihovega ustvarjanja.

 

In vse to – poleg informacij o poteku pouka, naši organizaciji dela, profesorjih, projektih, obilici slikovnega in video gradiva …, pa tudi o naši viziji in informacijah za javnost – boste našli na naših spletnih straneh, ki pričajo o pestrem dogajanju na naši gimnaziji.  

 

Dragi obiskovalci naših spletnih strani, želim si, da ne ostanete zgolj v virtualnem svetu GFP, zato vas vabim, da nas obiščete tudi v živo in začutite utrip šole, spoznate naše dijake in profesorje, si ogledate naše delo ter šolo, ki s svojimi umetniškimi deli dijakov in priznanih umetnikov spominja na pravo umetniško galerijo.

 

Prav vsem in vsakemu posebej, ki s svojim delom in pripadnostjo ter predanostjo GFP na kakršenkoli način sestavljate prelep mozaik "Gimnazija Franceta Prešerna", pa se najlepše zahvaljujem.

 

 

Pomočnica ravnateljice: Tanja Ahčin, prof.

e-pošta: ...

Tel. št.: 059 093 342

 

Tanja AhčinMatematiko jemlje kot izziv za iskanje novih poti in pestrega razmišljanja. Tako se ji zdi tudi njeno življenje: polno izzivov in iskanja vsakodnevnih rešitev v lahkih in težkih nalogah. Rada ima raznolikost, zato jo zanimajo tako športne aktivnosti kot tudi umetnost, pa čeprav sama ni bila nikoli dobra športnica ali ni v sebi zaznala velike umetniške žilice. V veliko veselje ji je spremljati uspehe svojih dijakov, tudi ko že zapustijo šolske klopi.

 

Nove učne strategije, novi pristopi k poučevanju in sodelovanje v ekspertnih skupinah za posodabljanje učnega procesa ji omogočajo, da poskuša delati z dijaki tudi na drugačen način. Verjame v kakovost, natančnost in sistematičnost, zato tudi sama deluje po teh načelih. Največ volje in energije pa vloži v delo v razredu, ki velikokrat preide v več kot le strokovno podajanje snovi, poseže tudi v vzgojne vode.