Aktualne novice

Otvoritev razstave ilustracij akademske slikarke Jelke Reichman

Otvoritev razstave ilustracij akademske slikarke Jelke..

Z velikim zadovoljstvom smo na naši šoli odprli razstavo ilustracij akademske slikarke Jelke Reichman. Še posebej nas je razveselilo, da se je otvoritve udeležila tudi ga. Jelka Reichman, ena najprepoznavnejših slovenskih ilustratork, ki je v pogovoru z dijaki povedala marsikaj zanimivega o..
IZMENJAVA Z NIZOZEMSKO

IZMENJAVA Z NIZOZEMSKO

Dijaki Gimnazije Franceta Prešerna, ki so v maju gostili vrstnike z gimnazije Van der Capellen iz nizozemskega mesta Zwolle, so od ponedeljka, 16. oktobra, do petka, 20. oktobra 2017, obiskali svoje vrstnike na Nizozemskem.   Dijaki so med bivanjem stanovali pri gostiteljskih družinah, s..
DIJAKI PRI BANJALUŠKIH SLOVENCIH

DIJAKI PRI BANJALUŠKIH SLOVENCIH

Na pobudo Društva Slovencev Republike Srbske Triglav Banja Luka se je skupina dijakov 2. letnika Gimnazije Franceta Prešerna s prof. Marjeto Barbo, predstavniki MO Kranj, učenci in predstavniki OŠ Franceta Prešerna in centra Korak iz Kranja v petek, 20. oktobra 2017, odpravila na obisk k..
JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 7. , 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH ŠOL

JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 7. , 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH..

Jesenske počitnice bomo na GFP preživljali ustvarjalno in aktivno. Učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih šol vabimo, da si v ponedeljek, 30. 10. 2017, popestrijo počitnice z zabavnimi in poučnimi delavnicami, ki bodo organizirane na naši gimnaziji. Ustvarjali bomo v delavnicah: Dan..
PODELITEV NEMŠKIH JEZIKOVNIH DIPLOM 1 (DSD 1)

PODELITEV NEMŠKIH JEZIKOVNIH DIPLOM 1 (DSD 1)

Komisija nemškega kulturnega ministrstva za nemško jezikovno diplomo je dijakom naše šole podelila diplome DSD 1. Dijake so nagovorili ravnateljica Mirjam Bizjak, gospod Zühlke ter gospod Lange. Program sta popestrila pevca Tilen Lotrič in Ana Skumvač. Nemške jezikovne diplome (DSD) so..
VABILO NA SKUPNE GOVORILNE URE

VABILO NA SKUPNE GOVORILNE URE

Spoštovani starši dijakov Gimnazije Franceta Prešerna!   Vabimo vas na skupne govorilne ure, ki bodo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 18. uri.     Ravnateljica:  Mirjam Bizjak, prof.
123... 48