Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Dan odprtih vrat na Gimnaziji Franceta Prešerna v novembru 2023

Dan odprtih vrat na Gimnaziji Franceta Prešerna v novembru..

Dragi devetošolci in starši!   Vabimo vas, da nas obiščete na dnevu odprtih vrat, ki ga bomo organizirali v sredo, 22. 11. 2023, ob 18. uri  na lokaciji šole, Kidričeva 65, Kranj. Predstavili vam bomo naše programe, dejavnosti, odgovorili na vaša vprašanja ter vas popeljali skozi..
Naši dijaki drugi na prvem Gorenjskem hekatonu

Naši dijaki drugi na prvem Gorenjskem hekatonu

V petek, 20. 10. 2023, je v Kovačnici potekal prvi GORENJSKI HEKATON. V stavbi je kar kipelo od vseh idej, ki so jih mladi prinesli iz različnih šol in fakultet. Reševali so naslednje izzive: 5G tehnologija, vmesniki za pametne števce, inovacije za oddaljeno upravljanje in kako povečati..
Šolsko leto začeli s pestrimi izbirnimi vsebinami

Šolsko leto začeli s pestrimi izbirnimi vsebinami

Na GFP smo novo šolsko leto tako kot pretekla začeli z mnogimi ekskurzijami, tabori in drugimi pestrimi aktivnostmi v okviru izbirnih vsebin. Dijaki so v pestri ponudbi izbrali dejavnosti, ki jih veselijo, in s katerimi jih že med formalnim izobraževanjem opremimo z veščinami in znanji 21...
Navdušeni tako nad ekskurzijo v London kot Pariz

Navdušeni tako nad ekskurzijo v London kot Pariz

Dijaki vseh letnikov so imeli možnost oditi na ekskurzijo v vedno čudovit London, v katerem so preživeli štiri zanimive dni. Doživeli so ga v prekrasnem vremenu in za London nenormalno visokih temperaturah.   Že prvi dan so se sprehodili čez Millenium Bridgestone do druge največje..
Krst prvošolcev

Krst prvošolcev

V sredo, 6. 9. 2023, smo na GFP organizirali krst prvošolcev, fazaniranje. 1. letniki so izbrali po dva predstavnika iz vsakega razreda, ki sta se pomerila v treh igrah. Dijaki so tekmovali na poligonu z ovirami in eden od dijakov ga je  poskusil z zavezanimi očmi prehoditi v čim krajšem času..
Prvi šolski dan

Prvi šolski dan

Dragi dijaki, prepričani smo, da ste lepo preživeli počitnice, doživeli veliko nepozabnih trenutkov in si nabrali ogromno energije za izzive, ki vam jih prinaša novo šolsko leto. S poukom (razrednimi urami z informacijami) pričnemo v petek, 1. 9. 2023, po razporedu: 1. letnik: ob 8.00..
123... 84