Aktualne novice

Vabilo

Vabilo

Dijaki in profesorji GFP Kranj Vas v sredo, 11. decembra 2019, ob 17. uri vabimo na 8. dobrodelno prireditev PREŠERNO IN DOBRODELNO.  
Pomagajmo našemu nekdanjemu dijaku Aljoši Habjanu

Pomagajmo našemu nekdanjemu dijaku Aljoši Habjanu

V soboto, 30. novembra, lahko z udeležbo na tradicionalnem dobrodelnem koncertu na Češnjici v Železnikih ali na veselici v Selcih s prostovoljnimi prispevki pomagamo našemu nekdanjemu dijaku Aljoši Habjanu, ki je letos zaradi nesrečnega skoka v vodo postal invalid.   Aljoši lahko pomagamo..
Umetniki dijakom

Umetniki dijakom

Didaktična likovna zbirka GFP in Likovnega društva Kranj   V ponedeljek, 18. 11., smo na šoli zaokrožili didaktično likovno zbirko, ki so nam jo v zadnjih letih darovali akademski slikarji in kiparji, člani Likovnega društva Kranj. V letošnjem šolskem letu smo pridobili dela 26..
Vabilo na dan odprtih vrat

Vabilo na dan odprtih vrat

Vabimo vas na dneve odprtih vrat Gimnazije Franceta Prešerna. Veselimo se srečanja z vami v sredo, 4. decembra 2019, ob 18. uri.   Predstavili vam bomo naše programe, možnosti vpisa, šolske dejavnosti, ki jih izvajamo v programih obveznih in prostih izbirnih vsebin, projekte, izmenjave..
Prijateljski obisk pobratene srbske gimnazije

Prijateljski obisk pobratene srbske gimnazije

Že peto leto zapored so nas obiskali dijaki in profesorji Gimnazije Svetozar Marković iz Novega Sada. Skupaj s ekipo gostiteljev in naših profesorjev smo jim pokazali lepote Planice, Kranjske Gore, Bleda in Ljubljane.   Petkovo dopoldne so preživeli v šoli, kjer so se družili s predstavniki..
Razstava ob 30. obletnici padca berlinskega zidu

Razstava ob 30. obletnici padca berlinskega zidu

9. novembra se spominjamo 30. obletnice padca berlinskega zidu, katerega gradnja  se je pričela v  noči na 13. avgust 1961. Dolg je bil 156 km in je predstavljal najmogočnejši simbol delitve med Vzhodom in Zahodom, simbol hladne vojne in razdelitve Nemčije. V samem Berlinu je njegova dolžina..
123... 67