Aktualne novice

Z izbirnimi vsebinami začeli novo šolsko leto

Z izbirnimi vsebinami začeli novo šolsko leto

V prvih dneh novega šolskega leta smo želeli prvošolcem čim bolj olajšati prehod iz osnovne v srednjo šolo, zato so na spoznavnem taboru v Bohinju v okviru izbirnih vsebin navezali prve stike z novimi sošolci in razrednikom. Tudi dijaki višjih letnikov so imeli različne dejavnosti, da so..
Izobraževanje odraslih

Izobraževanje odraslih

V šolskem letu 2022/2023 bomo na Gimnaziji Franceta Prešerna izvajali izobraževanje odraslih za pridobitev izobrazbe na naslednjih programih: ekonomska gimnazija, gimnazija.   Vpis poteka v mesecu septembru po dogovoru s koordinatorico izobraževanja odraslih na GFP, mag. Marjeta..
OD PREDSEDNIKA DRŽAVE PREJELI

OD PREDSEDNIKA DRŽAVE PREJELI "JABOLKO NAVDIHA"

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 30. 3. 2022 v Predsedniški palači vročil priznanje "Jabolko navdiha". Za sistematično delo z mladimi športnimi talenti in za spodbujanje razvoja tekmovalcev in tekmovalk na športnem in izobraževalnem področju je "Jabolko navdiha" prejel Državni..
ZANIMIVE EKSKURZIJE V BENETKE, NA DUNAJ IN PO SLOVENIJI

ZANIMIVE EKSKURZIJE V BENETKE, NA DUNAJ IN PO SLOVENIJI

Ekskurzije za dijake prvih, drugih in tretjih letnikov V sredo, 6. aprila, smo za dijake prvih treh letnikov naše gimnazije pripravili zanimive in poučne ekskurzije po Sloveniji in tujini.   Dijaki prvih letnikov obiskali Benetke in spoznavali lepote slovenske Primorske iz geografskega ter..
INFORMACIJA O VPISU V 1. LETNIK

INFORMACIJA O VPISU V 1. LETNIK

Dragi devetošolci, naši bodoči dijaki,   zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje, da želite svojo izobraževalno pot nadaljevati na Gimnaziji Franceta Prešerna. Za vse informacije v zvezi z vpisom v 1. letnik se obrnite na svetovalno delavko Vero Dušak Prevc (tel. 059-093-344) ali..
DODATNI ODDELEK SPLOŠNE GIMNAZIJE V 2022/23

DODATNI ODDELEK SPLOŠNE GIMNAZIJE V 2022/23

Dragi devetošolci, spoštovani starši!   Zaradi velikega zanimanja za vpis v program splošne gimnazije na naši šoli bomo MIZŠ zaprosili za dodatni oddelek v tem programu, za kar na MIZŠ nimajo zadržkov.   Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje, da želite svojo izobraževalno pot..
123... 80