Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

OBVESTILO O POTEKU VPISA 2023

OBVESTILO O POTEKU VPISA 2023

ZA ŠOLSKO LETO 2023/24 BOMO VPISOVALI V PROGRAME: gimnazija, 2 oddelka, ekonomska gimnazija, 2 oddelka, gimnazija (š), 1 oddelek, ekonomska gimnazija (š), 1 oddelek.   Po roku za prenose prijav (24. april 2023) imamo na vseh programih presežke prijav.   Informacije o številu..
Projekt SCHOOL21 - Obisk norveških partnerjev

Projekt SCHOOL21 - Obisk norveških partnerjev

V okviru izobraževanja za t. i. multiplikatorje so nas aprila na naši gimnaziji obiskali norveški partnerji, s katerimi sodelujemo v projektu School21. Predstavili smo jim naše različne gimnazijske programe in projekte, s katerimi se ukvarjamo, med njimi tudi priljubljeni Erasmus +. Nad našo..
Pestre in poučne obvezne izbirne vsebine v spomladanskih dneh

Pestre in poučne obvezne izbirne vsebine v spomladanskih..

Dijaki so v mesecu aprilu svoje znanje nadgrajevali pri obveznih izbirnih vsebinah. Prvošolci so lahko izbirali med štirimi različnimi ekskurzijami. Nekateri so v petek, 14. 4., odšli na nepozabno ekskurzijo v Benetke in na otoka Burano in Murano. Ogledali so si otok Murano in kako nastajajo..
Podjetniški in naravoslovni dan za dijake 2. in 3. letnikov

Podjetniški in naravoslovni dan za dijake 2. in 3. letnikov

Dijaki 3. č in 3. d smo v ponedeljek, 13. 3. 2023, obiskali Luko Koper. Upokojeni žerjavist nam je razložil in pokazal njeno delovanje. Izvedeli smo, da je Luka Koper vodilni kontejnerski terminal na Jadranu in peti največji avtomobilski terminal v Evropi. Pristanišče je nastalo leta 1957 in..
Mednarodna izmenjava z nizozemskimi vrstniki

Mednarodna izmenjava z nizozemskimi vrstniki

V nedeljo, 19. 2., so naše dijake na izmenjavi obiskali nizozemski vrstniki. Na naši gimnaziji so se udeležili raznolikih delavnic: iz umetnosti, angleščine in zgodovine, delali so tudi fizikalne poskuse. V ponedeljek so si z našimi dijaki ogledali tudi Kranj. V torek pa smo se odpravili na..
INFORMACIJE ZA DEVETOŠOLCE, BODOČE DIJAKE

INFORMACIJE ZA DEVETOŠOLCE, BODOČE DIJAKE

Dragi devetošolci, pred vami je ena najzahtevnejših odločitev v življenju. Da bi vam jo nekoliko olajšali, smo za vas v letošnjem šolskem letu že pripravili dneve odprtih vrat, nekatere smo obiskali na vaših osnovnih šolah in vam predstavili programe Gimnazije Franceta Prešerna in naše..
123... 83