Aktualne novice

Maturantski sprevod

Maturantski sprevod

Še zadnje, žal, samo virtualno, slovo od naše generacije 2020.   Dragi četrtošolci, bilo nam je v veselje in čast, da smo skupaj v štirih letih doživeli lepe in nekoliko manj lepe stvari. Še naprej puščajte vrata odprta vetru, ki naj vas nosi proti vašim najglobljim..
Maturantski ples Gimnazije Franceta Prešerna

Maturantski ples Gimnazije Franceta Prešerna

Dragi maturantje, nocojšnji večer bi morali doživeti enega najlepših dogodkov v življenju, maturantski ples. Virus je razblinil mnoge sanje. Nocojšnji večer ne bomo skupaj plesali in zapeli Gaudeamus igitur, bi pa se radi razredniki od vas na simboličen način poslovili.   Vsi vaši..
Vpis v 1. letnik za šolsko leto 2020/2021

Vpis v 1. letnik za šolsko leto 2020/2021

Na Gimnaziji Franceta Prešerna bomo  za naslednje šolsko leto vpisovali v: - 2 oddelka gimnazije - 2 oddelka ekonomske gimnazije - 1 oddelek ekonomske gimnazije (š)   11. maja 2020 je potekel rok za prijavo v začetni letnik srednjih šol.   Vsem kandidatom, ki ste oddali prijavo za..
Obvestilo v zvezi s postopnim odpiranjem srednjih šol

Obvestilo v zvezi s postopnim odpiranjem srednjih šol

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli okrožnico v zvezi s sproščanjem omejitvenih ukrepov in postopnim odpiranjem srednjih šol. 18. maja 2020 se vrnejo v šolske klopi dijaki zaključnih letnikov.  Poleg četrtošolcev se bodo v šolo po presoji vodstva ter strokovnega..
Nagovor ravnateljice

Nagovor ravnateljice

Dragi dijaki, neprestano mislim na vas in na to, kako se spopadate s težkimi razmerami, v katerih smo se znašli. Vem, da vam ni lahko, domači računalniki in omrežja so zagotovo preobremenjeni, tihih kotičkov za videokonference verjetno marsikje primanjkuje, vendar vzdržite še nekaj časa..
22. april – dan Zemlje

22. april – dan Zemlje

Na naši gimnaziji smo ob dnevu Zemlje pogosto organizirali v sodelovanju s kulturno-naravoslovnim društvom Naša zemlja prireditev ob zaključku literarno, likovnega in fotografskega natečaja Moja domovina. Sporočilnost tega dogodka se nas verjetno še nikoli ni tako dotaknila kot letos. Počasi..
123... 72