Aktualne novice

ŠPORTNI KLEPET Z JAKOVOM FAKOM IN ALEXOM CISARJEM

ŠPORTNI KLEPET Z JAKOVOM FAKOM IN ALEXOM CISARJEM

Ponosni in z velikim spoštovanjem smo na GFP gostili našega najboljšega biatlonca, večkratnega svetovnega prvaka in prejemnika olimpijskih medalj Jakova Faka, in dvakratnega mladinskega svetovnega prvaka in ekipnega podprvaka ter našega odličnega dijaka Alexa Cisarja, 4. b. Oba sta poudarila,..
Poučne in pestre obvezne izbirne vsebine

Poučne in pestre obvezne izbirne vsebine

V torek, 16. aprila, so dijaki 1., 2., in 3. letnikov preživeli pester in poučen dan v okviru obveznih izbirnih vsebin. Dijaki prvih letnikov so si lahko ogledali Benetkein otok Murano, kjer so v delavnici videli, kako izdelujejo muransko steklo. Nekateri dijaki pa so se odločili za našo prelepo..
Informacija o prijavah za vpis v 1. letnik za šolsko leto 2019/20

Informacija o prijavah za vpis v 1. letnik za šolsko leto..

Vsem  kandidatom, ki ste oddali prijavo za vpis v 1. letnik v programe Gimnazije Franceta Prešerna, se zahvaljujemo za zaupanje.   Za več informacij pokličite go. Vero Dušak Prevc, svetovalno delavko naše gimnazije, na 059 093 344, ali pomočnico ravnateljice, go. Tanjo Ahčin, na 059 093..
Izmenjava s francoskimi dijaki

Izmenjava s francoskimi dijaki

Skupina dijakinj, ki se učijo francoščine kot drugega jezika, se je na začetku aprila skupaj s svojo prof. Marijo Vreček Sajovic odpravila na izmenjavo k dijakom gimnazije Lycée Cordouan v mesto Royan, ki leži na zahodu Francije ob obali Atlantika. Dijakinje so preživele zanimive dni z..
OBVESTILO

OBVESTILO

Obveščamo vas, da bo v skladu s šolskim koledarjem Gimnazije Franceta Prešerna v petek, 19. 04. 2019, šola zaprta.     Prosimo za razumevanje.    Ravnateljica GFP: Mirjana Bizjak, prof.
Naši letalci fenomenalni ob koncu sezone

Naši letalci fenomenalni ob koncu sezone

Naši nekdanji dijaki, Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Semenič, so bili skupaj z reprezentančnim kolegom Timijem  Zajcem  v soboto, 17. marca, na ekipni tekmi v Vikersundu na Norveškem nepremagljivi. Osvojili so zlato odličje in še enkrat dokazali, da sodijo med najboljše letalce na svetu...
123... 62