Aktualne novice

INFORMACIJE ZA DEVETOŠOLCE, BODOČE DIJAKE

INFORMACIJE ZA DEVETOŠOLCE, BODOČE DIJAKE

Dragi devetošolci, pred vami je ena najzahtevnejših odločitev v življenju. Da bi vam jo nekoliko olajšali, smo za vas v letošnjem šolskem letu že pripravili dneve odprtih vrat, nekatere smo obiskali na vaših osnovnih šolah in vam predstavili programe Gimnazije Franceta Prešerna in naše..
ERASMUS+ MOBILNOST – FINSKA (Vaskivuoren lukio Vantaa) od 16. do 20. januarja 2023

ERASMUS+ MOBILNOST – FINSKA (Vaskivuoren lukio Vantaa) od..

V okviru ERASMUS+ projekta Interaction so se dijaki prvi dan spoznavali in predstavili nalogo o čustveni inteligenci. Dijaki vseh vključenih držav so predstavili konkretne primere empatije, sledila je delavnica o čustveni inteligenci in telesni govorici. Drugi dan so se pripravljali na nastop v..
GFP-jevci navijamo za sedanje in nekdanje

GFP-jevci navijamo za sedanje in nekdanje

GFP-jevci smo ponosni na svoje dijake in jih spremljamo na mnogih tekmovanjih ter za njih zvesto navijamo. V januarskih dneh smo tako kar dva dni navijali na svetovnem pokalu v biatlonu 2023 na Pokljuki. Ogledali smo si žensko in moško tekmo, kjer sta nas zastopala nekdanja dijaka Anamarija..
VOŠČILNICA

VOŠČILNICA

 
Nizozemska navdušila dijake – Obisk šole Van der Capellen

Nizozemska navdušila dijake – Obisk šole Van der..

V ponedeljek, 4. 12., so naši dijaki odšli na izmenjavo na Nizozemsko. Prvi dan so spoznali dijake šole Van der Capellen in družine, pri katerih bivajo. Drugi dan so na šoli imeli delavnice, katerim je sledil ogled mesta Zwolle s kolesi.   Dijaki so si tretji dan ogledali Amsterdam...
Projekt School21

Projekt School21

          Septembra smo na Gimnaziji Franceta Prešerna gostili kick-off dogodek mednarodnega projekta School21, v katerem sodelujemo s 4 slovenskimi in 1 norveškim partnerjem. Glavna cilja projekta sta vzpostavitev nove metode poučevanja na prostem in postavitev  učilnice na..
123... 82