Aktualne novice

JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 7., 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH ŠOL

JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 7., 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH..

Jesenske počitnice bomo na GFP preživeli ustvarjalno in aktivno. Učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih šol vabimo, da si v ponedeljek, 29. 10. 2018, popestrijo počitnice z zabavnimi in poučnimi delavnicami, ki bodo organizirane na naši gimnaziji. Ustvarjali bomo v delavnicah:  • Osnove..
Otvoritev razstave Katje Bidovec

Otvoritev razstave Katje Bidovec

Včeraj smo na otvoritvi fotografske razstave ulične fotografije gostili našo nekdanjo dijakinjo, prodorno fotografinjo, predavateljico na Fakulteti za družbene vede, predvsem pa odlično sogovornico in svetovno popotnico, Katjo Bidovec. Popeljala nas je na različne konce sveta – v svet..
VRHUNSKI DOSEŽEK ZLATIH MEPIJEVCEV GFP

VRHUNSKI DOSEŽEK ZLATIH MEPIJEVCEV GFP

Si predstavljate, kako je preživeti 4 dni neprekinjeno na prostem, vsak dan prehoditi vsaj 20 km po poti, ki jo moraš najti z orientacijo po zemljevidu? Nahrbtnik, ki ga nosiš je velik in težak, saj imaš v njem vse, kar ti in tvoji so-odpravniki potrebujete - hrana, obleka, oprema za..
PODELITEV NEMŠKIH JEZIKOVNIH DIPLOM

PODELITEV NEMŠKIH JEZIKOVNIH DIPLOM

Komisija nemškega kulturnega ministrstva je dijakom naše šole podelila diplome DSD 1 in DSD 2.   Dijake sta poleg ga. ravnateljice Mirjam Bizjak nagovorila tudi nemški veleposlanik v Sloveniji, g. Klaus Riedel, in ga. Birgit Bader, jezikovna svetovalka za nemški jezik v Sloveniji in..
Mednarodni kongres učiteljev francoščine

Mednarodni kongres učiteljev francoščine

V sredo, 26. septembra, se je s slavnostno otvoritvijo v prostorih Univerze v Ljubljani pričel Mednarodni kongres učiteljev francoščine z naslovom FRANCOŠČINA – PREDNOST ZA PRIHODNOST, ki ga v sodelovanju z avstrijskimi kolegi pripravlja Slovensko društvo učiteljev francoščine. Na..
JEZIKAMO PREŠERNO OB EVROPSKEM DNEVU JEZIKOV

JEZIKAMO PREŠERNO OB EVROPSKEM DNEVU JEZIKOV

V sredo, 26. septembra 2018, smo na naši šoli prešerno jezikali in tako praznovali evropski dan jezikov. Od 8. do 12. ure je potekalo branje in recitiranje Prešernovih poezij v jezikih, ki se jih dijaki učijo na šoli: v angleščini, nemščini, francoščini, španščini in ruščini, seveda..
123... 57