Aktualne novice

Pester izbor obveznih izbirnih vsebin

Pester izbor obveznih izbirnih vsebin

V petek, 13. aprila, so dijaki 1., 2., in 3. letnikov preživeli pester in poučen dan v okviru obveznih izbirnih vsebin. Dijaki prvih letnikov so si lahko ogledali Benetke ali pa se odločili za našo Primorsko. Nekateri dijaki so se odločili za ekskurzijo, ki je bila geografsko obarvana...
Informacija o prijavah za vpis v 1. letnik za šolsko leto 2018/19

Informacija o prijavah za vpis v 1. letnik za šolsko leto..

Vsem  kandidatom, ki ste oddali prijavo za vpis v 1. letnik v programe Gimnazije Franceta Prešerna, se zahvaljujemo za zaupanje.    Za več informacij pokličite v svetovalno službo naše šole na 059 093 344 ali pomočnico ravnateljice na 059 093 342.   Ravnateljica: Mirjam Bizjak, prof.
MO Kranj nagradila mnoge naše uspešne dijake športnike

MO Kranj nagradila mnoge naše uspešne dijake športnike

Mestna občina Kranj je v četrtek, 29. marca 2018, podelila priznanja, športne znake in plakete, najuspešnejšim kranjskim športnikom. Med nagrajenci so bili mnogi naši nekdanji in sedanji dijaki. Pri programu je zato sodelovala tudi naša gimnazija. Ana Skumvač in Tilen Lotrič sta..
PONOSNI NA NAŠE SEDANJE IN NEKDANJE DIJAKE NA ZOI V PJONGČANGU

PONOSNI NA NAŠE SEDANJE IN NEKDANJE DIJAKE NA ZOI V..

Na Gimnaziji Franceta Prešerna smo zelo ponosni na svoje sedanje in nekdanje dijake, ki so zastopali slovenske barve na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.   Najmlajša v slovenski reprezentanci tretješolka Nika Križnar je samozavestno že na treningih napovedovala odlično formo. In ni..
INFORMATIVNI DAN NA GIMNAZIJI FRANCETA PREŠERNA

INFORMATIVNI DAN NA GIMNAZIJI FRANCETA PREŠERNA

V petek, 9. 2. 2018, in soboto, 10. 2. 2018, so potekali informativni dnevi za osnovnošolce. Veseli smo vašega obiska. Spoznali ste naše programe – gimnazijo, ekonomsko gimnazijo in športni oddelek ekonomske gimnazije – raznovrstno delo na naši gimnaziji, dobili pa tudi podrobnejša..
PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Na letošnji proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku smo poudarjali, da kultura ni žalost, ampak čisto veselje, plemenitost duha, dobrota srca in smisel življenja. Dober človek je  po naravni logiki kulturen človek, in obratno: kulturen človek je v osnovi dober človek. V raznolikem..
123... 52