Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Dan Evrope

Dan Evrope

V sredo, 8. 5. 2024, smo na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj organizirali dogodek ob dnevu Evrope, ki ga praznujemo 9. maja. Pri organizaciji smo sodelovali vsi mentorji in dijaki, ki sodelujemo pri projektu EPAS. Dijaki so pripravili družabne igre, vezane na Evropsko unijo in prihajajoče..
Znanje nadgrajevali s pestrimi izbirnimi vsebinami

Znanje nadgrajevali s pestrimi izbirnimi vsebinami

Dijaki so v aprilu svoje znanje nadgrajevali z obveznimi izbirnimi vsebinami. Prvošolci so lahko izbirali med različnimi ekskurzijami. Nekateri so v petek, 12. 4., odšli na nepozabno ekskurzijo v Benetke. Zgodnji odhod je bil hitro pozabljen, saj so se že ob odhodu na ladjico, s katero so odšli..
Učilnica na prostem  – prvi korak na novi poti izobraževanja

Učilnica na prostem – prvi korak na novi poti..

»Otroci in mladi morajo več časa preživeti v naravi, razvijajo naj kompetence, ki so danes v ospredju; med slednjimi je zelo pomembno sodelovanje, od katerega jih najbolj odtegujejo vsi mogoči ekrani. Učijo naj se za življenje, ne samo za ocene in točke, in mi ji moramo  pri tem pomagati...
Stanje prijav za vpis v 1. letnik programov Gimnazije Franceta Prešerna

Stanje prijav za vpis v 1. letnik programov Gimnazije..

Na Gimnazijo Franceta Prešerna se je do 2. 4. 2024 prijavilo naslednje število kandidatov: ·         Gimnazija                             83  (56 mest za novince) ·         Gimnazija (š)                       33  (18 mest za..
Zaključna konferenca projekta School21

Zaključna konferenca projekta School21

Zaključna konferenca predstavlja vrhunec dvoletnega dela in prizadevanj v okviru projekta School21, namenjenega uvajanju učenja na prostem v pilotne slovenske šole na podlagi dobre prakse »uteskole« iz norveškega šolskega sistema. Potekala bo v sredo, 17. aprila 2024, v prostorih Kovačnice..
Gostili smo francoske dijakinje (ERASMUS+)

Gostili smo francoske dijakinje (ERASMUS+)

V okviru Erasmus+ smo gostili šest francoskih dijakinj iz Gimnazije Corduan iz mesta Royan in dva profesorja. Naši gostje in dijaki 3. č in 3. d so si v okviru podjetniške ekskurzije v četrtek, 14. 3. 2024, ogledali podjetje Adria Mobil, ki je od leta 2017 v lasti francoske skupine Trigano. V..
123... 87