Vodstvo šole

Ravnateljica: Mirjam Bizjak, prof.

e-pošta: ...

Tel. št.: 059 093 341

 

Mirjam BizjakZ veseljem in ponosom vas pozdravljam na spletnih straneh Gimnazije Franceta Prešerna.

 

Smo Gimnazija ponosnih, samozavestnih in uspešnih mladih ljudi. Sodobni učni pristopi – medpredmetno, timsko poučevanje, učenje učenja, e-izobraževanje in izobraževanje na daljavo – so že dolgo naš vsakdanjik. Ponosni smo na naše delo, predvsem pa na naše dijake, ki so dejavni in uspešni na mnogih življenjskih področjih in ne le v šoli.

 

Poleg informacij o poteku pouka, naši organizaciji dela, profesorjih, projektih … pa tudi o naši viziji in informacijah za javnost boste na naših spletnih straneh našli še obilico slikovnega in video gradiva, ki priča o pestrem dogajanju na naši gimnaziji. Še posebej smo ponosni na izvrstne fotografije, ki jih je skupaj z našimi dijaki posnel priznani fotograf in bivši dijak Ciril Jazbec.

 

Upam, da boste hitro našli natančno tisto, kar vas je pripeljalo na naše spletne strani in pri nas tudi čim dlje ostali.

 

 

Pomočnica ravnateljice: Tanja Ahčin, prof.

e-pošta: ...

Tel. št.: 059 093 342

 

Tanja AhčinMatematiko jemlje kot izziv za iskanje novih poti in pestrega razmišljanja. Tako se ji zdi tudi njeno življenje: polno izzivov in iskanja vsakodnevnih rešitev v lahkih in težkih nalogah. Rada ima raznolikost, zato jo zanimajo tako športne aktivnosti kot tudi umetnost, pa čeprav sama ni bila nikoli dobra športnica ali ni v sebi zaznala velike umetniške žilice. V veliko veselje ji je spremljati uspehe svojih dijakov, tudi ko že zapustijo šolske klopi.

 

Nove učne strategije, novi pristopi k poučevanju in sodelovanje v ekspertnih skupinah za posodabljanje učnega procesa ji omogočajo, da poskuša delati z dijaki tudi na drugačen način. Verjame v kakovost, natančnost in sistematičnost, zato tudi sama deluje po teh načelih. Največ volje in energije pa vloži v delo v razredu, ki velikokrat preide v več kot le strokovno podajanje snovi, poseže tudi v vzgojne vode.