O šoli

 

GIMNAZIJA FRANCETA PREŠERNA

Kidričeva cesta 65

4000 Kranj

 

Matična št.: 6286186000

Davčna št.: SI84484047 (Davčni zavezanec: DA)

TRR: SI56 0110 0600 0041 345 (odprt pri UJP)

 

 

POSLANSTVO

 

Poslanstvo naše šole je usposobiti: GIMNAZIJSKEGA MATURANTA, MATURANTA GIMNAZIJE – ŠPORTNI ODDELEK, MATURANTA EKONOMSKE GIMNAZIJE IN MATURANTA EKONOMSKE GIMNAZIJE – ŠPORTNI ODDELEK,

ki je pripravljen za nadaljevanje izobraževanja, s prebujeno ustvarjalnostjo, spodbujenimi sposobnostmi, spretnostmi in drugimi osebnostnimi lastnostmi, potrebnimi za kasnejši uspeh v poklicu in življenju, in je vključen v interdisciplinarni način pridobivanja znanja.

 

 

VIZIJA IN VREDNOTE

 

Na naši šoli smo v vodstvu skupaj z dijaki, starši in strokovnimi delavci oblikovali naslednjo vizijo:

 

Gimnazija Franceta Prešerna bo postala najbolj inovativna in zaupanja vredna gimnazija na Gorenjskem, s prioritetami na sodobnih metodah poučevanja in podjetnosti, z odgovornimi in uspešnimi dijaki, strokovno prepoznavnimi in zadovoljnimi profesorji, ki profesionalno, odgovorno in spoštljivo sodelujejo z dijaki, starši in okoljem.

 

Gimnazija Franceta Prešerna – šola za ponosne, samozavestne, uspešne.

 

Gimnazija spodbuja vse pozitivne vrednote, ki bogatijo medosebne odnose med dijaki, profesorji, starši in okoljem, v katerem živijo.

 

Ena izmed najpomembnejših vrednot, ki jo gojimo, je tudi odgovornost za prihodnost, saj želimo v dijakih vzbuditi ustvarjalnost, kritično mišljenje in spoštovanje do izobraževalnega procesa.