Naravoslovno-tehniške delavnice v š. l. 2017/18

Naravoslovno-tehniške delavnice v š. l. 2017/18

  24. oktober 2017 –Naravoslovni dan z Osnovno šolo Staneta Žagarja Kranj. Tema fizikalne delavnice je bila »Kalorična vrednost hrane«. Gostovali smo tri skupine po 16 dijakov. V laboratoriju so osnovnošolci naredili poskuse s segrevanjem različnih živil, od krompirja , jabolk in..
V Kranjčanki so predstavili naše jesenske delavnice

V Kranjčanki so predstavili naše jesenske delavnice

Jesenske delavnice za učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih šol

Jesenske delavnice za učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih..

Jesenske počitnice smo na GFP preživljali ustvarjalno in aktivno. Učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih šol smo povabili, da so si v ponedeljek, 30. 10. 2017, popestrili počitnice z zabavnimi in poučnimi delavnicami.   Ustvarjali smo v delavnicah:   ·         Dan ustvarjanja z..
Naravoslovne delavnice (Sodelovanje z osnovnimi šolami: OŠ Cerkno, OŠ Staneta Žagarja, OŠ Predoslje, OŠ Preddvor)

Naravoslovne delavnice (Sodelovanje z osnovnimi šolami: OŠ..

Na Gimnaziji Franceta Prešerna smo v torek, 15. novembra 2016, izvedli za učence OŠ Cerkno kemijsko in fizikalno delavnico, ki so jo vodili učitelji mag. Sabina Eršte, prof. Aljoša Erman in laborantka Irena Zupančič. Učenci so na kemijski delavnici spoznali pojem hitrost kemijskih reakcij...
Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

V sredo, 7. junija 2017, je na Gimnaziji Franceta Prešerna potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja ob koncu literarnega, likovnega in fotografskega natečaja z naslovom Moja domovina – »Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost..
123