Naravoslovne delavnice (Sodelovanje z osnovnimi šolami: OŠ Cerkno, OŠ Staneta Žagarja, OŠ Predoslje, OŠ Preddvor)

Naravoslovne delavnice (Sodelovanje z osnovnimi šolami: OŠ..

Na Gimnaziji Franceta Prešerna smo v torek, 15. novembra 2016, izvedli za učence OŠ Cerkno kemijsko in fizikalno delavnico, ki so jo vodili učitelji mag. Sabina Eršte, prof. Aljoša Erman in laborantka Irena Zupančič. Učenci so na kemijski delavnici spoznali pojem hitrost kemijskih reakcij...
Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

V sredo, 7. junija 2017, je na Gimnaziji Franceta Prešerna potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja ob koncu literarnega, likovnega in fotografskega natečaja z naslovom Moja domovina – »Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost..
Učenje za življenje na OŠ Orehek

Učenje za življenje na OŠ Orehek

Na osnovni šoli Orehek smo začeli s podjetniškim krožkom že leta 2012, ko so starši podjetniki, Zvonko Belič in Thomas Krelj,  izrazili željo, da bi skupaj z Gimnazijo Franceta Prešerna izvedli kakšen skupen projekt. Pri delu se jim je pridružila profesorica Natalija Majes in v treh..
JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH ŠOL

JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH ŠOL

Jesenske počitnice smo na Gimnaziji Franceta Prešerna tudi v letošnjem šolskem letu preživeli ustvarjalno in aktivno. Učence 8. in 9. razreda osnovnih šol smo povabili, da so si v sredo, 2. novembra, in četrtek, 3. novembra 2016, popestrili počitnice z zabavnimi in poučnimi delavnicami, ki..
Najmlajši ljubitelji smučarskih skokov uživali na druženju z mladimi orli

Najmlajši ljubitelji smučarskih skokov uživali na..

Pod vodstvom profesorjev Gimnazije Franceta Prešerna, na kateri se šola večina naših mladih skakalcev, in trenerjev Državnega panožnega nordijskega centra smo v sredo dopoldne na prilagojen kondicijski trening povabili najmlajše ljubitelje smučarskih skokov. V športni dvorani GFP so..
123