MSP – skakalci svetovni mladinski prvaki, skakalke podprvakinje

MSP – skakalci svetovni mladinski prvaki, skakalke..

Mladinsko svetovno prvenstvo v nordijski kombinaciji je bilo tokrat organizirano v nemškem Oberwiesenthalu. Naši skakalci in skakalke so dosegli kopico izvrstnih rezultatov. Mark Hafnar iz 3. cš je na posamični tekmi osvojil 3. mesto. Njegov uspeh so dopolnili skakalci in skakalke 4. letnika..
Izreden uspeh naše smučarske tekačice Anamarije Lampič

Izreden uspeh naše smučarske tekačice Anamarije Lampič

Naša nekdanja dijakinja Anamarija Lampič je bila najboljša sprinterka v letošnji sezoni na novoletni turneji smučarskih tekačic. Anamarija je dvakrat zmagala na tekmi svetovnega pokala v enem tednu. Potem, ko je bila najboljša na sprintu v prosti tehniki v Lenzerheideju,  je na začetku..
Primož Roglič, športnik leta 2019

Primož Roglič, športnik leta 2019

Naš nekdanji dijak Primož Roglič, najboljši kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), je postal športnik leta 2019. Prestižno nagrado mu je podelilo Društvo športnih novinarjev Slovenije. Primožu je leta 2019 kot prvemu Slovencu uspelo  zmagati špansko dirko Vuelto, eno..
Jernej in Naj med zmagovalci projekta Mladi upi

Jernej in Naj med zmagovalci projekta Mladi upi

Projekt Mladi upi se je zaključil. Med zmagovalci sta kar dva naša dijaka. Po izboru komisije sta prejemnika finančnih sredstev tudi Jernej Mišič (harfa) in Naj Mekinc (deskanje na snegu).   Jernej in Naj, čestitamo!   https://www.mladi-upi.si/   Foto: Mateja Jordovič Potočnik  
Primož Roglič piše slovensko športno zgodovino

Primož Roglič piše slovensko športno zgodovino

Naš nekdanji dijak Primož Roglič je dosegel enega največjih uspehov slovenskega športa, je prvi Slovenec, ki je skupno zmagal špansko dirko, Vuelto, eno od treh najzahtevnejših tritedenskih kolesarskih dirk na svetu. Primož nam je že junija, ko je na Giru d´Italia zasedel vrhunsko tretje..
123... 34