Skoči na glavno vsebino
Predstavitev zbirke Minljiva lanskoletne zlate maturantke GFP Pauline Line Tomažič

Predstavitev zbirke Minljiva lanskoletne zlate maturantke..

  Naša lanskoletna zlata maturantka Paulina Lina Tomažič je v četrtek, 1. 2. 2024, ob 18. uri v dvorani Mestne knjižnice Kranj predstavila knjižni prvenec kratkih zgodb Minljiva, v katerih skozi oči osemnajstletnega dekleta genialno secira svet, ga opazuje in se poglablja v čustva..
Izvrstna sezona mlade smučarske skakalke Nike Prevc iz 4. a

Izvrstna sezona mlade smučarske skakalke Nike Prevc iz 4. a

  Naša dijakinja, izvrstna slovenska skakalka iz 4. a, je debitirala v svetovnem pokalu leta 2021. Sezona 2023/24 je za 18-letnico, maturantko splošne gimnazije, izvrstna, saj je nanizala že šest zmag. Svojo prvo zmago je sredi decembra 2023 dosegla v Engelbergu v Švici. Drugič je zmagala..
Naši dijaki izvrstni pri pridobitvi Nemške jezikovne diplome (DSD)

Naši dijaki izvrstni pri pridobitvi Nemške jezikovne..

Že mnogo let so naši dijaki zelo uspešni pri pridobitvi Nemške jezikovne diplome. Tako je tudi v sredo, 27. 9. 2023, na svečani podelitvi kar 40 naših dijakov prejelo DSD diplomo. Na izvrsten uspeh naših dijakov in uspešno delo profesoric za nemščino je na svojem Facebooku opozorilo tudi..
Izjemni rezultati na splošni maturi

Izjemni rezultati na splošni maturi

Maturantje, generacija 2023, so z veliko nestrpnostjo pričakovali, 10. julij,  saj so ta ponedeljek izvedeli rezultate splošne mature. Naši dijaki splošne gimnazije so bili izredno uspešni, maturo so opravili 100 odstotno. Odlično znanje na maturi so pokazali tudi maturantje ekonomske..
Knjižni prvenec naše dijakinje Pauline Line

Knjižni prvenec naše dijakinje Pauline Line

Naši dijakinji Paulini Lini Tomažič iz 4. b mojstrski tenkočutni zapisi v maternem jeziku niso tuji. Vsakoletna Cankarjeva nagrada iz znanja slovenščine in literarne nagrade je ob koncu šolanja nadgradila s svojim knjižnim prvencem Minljiva, zbirko kratkih zgodb, ki ga je izdala pri založbi..
123... 38