ŽAN KOŠIR bronasti v Pjongčangu na ZOI

ŽAN KOŠIR bronasti v Pjongčangu na ZOI

Naš nekdanji dijak Žan Košir, najboljši slovenski deskar na snegu, je srebrni in bronasti medalji, ki ju je osvojil pred štirimi leti v Sočiju, dodal še bronasto odličje na ZOI v Pjongčangu v paralelnem veleslalomu.   Žanu Koširju za izreden uspeh, ki ga je dosegel kljub zdravstvenim..
Naše dijakinje in dijaki dosegli izvrstne rezultate na mladinskem svetovnem prvenstvu

Naše dijakinje in dijaki dosegli izvrstne rezultate na..

Na mladinskem svetovnem prvenstvu 2018 v švicarskem Kanderstegu so naše dijakinje skakalke in dijaki kombinatorci dosegli odlične rezultate. Vedno nasmejana Nika Križnar, 3. cš, je prva Slovenka, ki je postala mladinska svetovna prvakinja. S skokom, dolgim 104 metre, je vodila že po prvi..
ABSOLUTNO, MLADINSKO IN KADETSKO DP V PLAVANJU

ABSOLUTNO, MLADINSKO IN KADETSKO DP V PLAVANJU

Državnega prvenstva v plavanju se je poleg Jana Tomana, 4. cš, ki je bil odličen v absolutni konkurenci, udeležilo še veliko dijakov Gimnazije Franceta Prešerna. Najuspešnejši posameznik je bil Nace Vovk, 1. D, ki je kar 10-krat postal državni prvak. Zelo uspešen je bil tudi njegov..
JANU TOMANU TRI ODLIČJA NA DP V PLAVANJU

JANU TOMANU TRI ODLIČJA NA DP V PLAVANJU

Dijak športnega oddelka Jan Toman je uspešno zaključil zimski del sezone. Na državnem prvenstvu, ki je potekalo od 25. 1. 2018 do 28. 1. 2018, je odplaval  9 osebnih rekordov in trikrat prišel na stopničke v absolutni konkurenci. Srebrni medalji je osvojil na 400 m mešano in s štafeto 4 x..
ANŽE SEMENIČ PRIŠEL DO PRVE ZMAGE V KARIERI

ANŽE SEMENIČ PRIŠEL DO PRVE ZMAGE V KARIERI

Anže Semenič je na posamični tekmi v poljskih Zakopanah prišel do svoje prve zmage v karieri v svetovnem pokalu v smučarskih skokih. Njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil Peter Prevc.   Našima nekdanjima dijakoma iskreno čestitamo. Za vse vas fantje pa navijamo in držimo pesti, tako..
12345... 33