Skoči na glavno vsebino

Izvrstna sezona mlade smučarske skakalke Nike Prevc iz 4. a

 

Naša dijakinja, izvrstna slovenska skakalka iz 4. a, je debitirala v svetovnem pokalu leta 2021. Sezona 2023/24 je za 18-letnico, maturantko splošne gimnazije, izvrstna, saj je nanizala že šest zmag. Svojo prvo zmago je sredi decembra 2023 dosegla v Engelbergu v Švici. Drugič je zmagala konec decembra z rekordom skakalnice v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Z naskokom je bila najboljša že v prvi seriji, v kateri je s skokom dolgim 133 metrov postavila nov rekord skakalnice za ženske, na kateri so tekmovale prvič na novoletni turneji svetovnega pokala smučarskih skakalk, t. i. "two nights tour". Postala je tudi skupna zmagovalka premierne turneje dveh večerov.

 

Nika je neverjetno formo potrdila tudi na avstrijskem Koroškem. Tekmice je preskočila za razred, in to na obeh tekmah v Beljaku. Naša četrtošolka je poskrbela tudi za prvo zmago Slovenk na gori Zao, ki se dviga v osrčju Japonske. S peto zmago sezone, 1. mesto Zao, 1. mesto Beljak, 1. mesto Beljak, 1. mesto Garmisch-Partenkirchen, 1. mesto Engelberg,  je utrdila vodilno mesto v svetovnem pokalu ženskih smučarskih skokov. Odlična je bila tudi na Ljubnem. Osvojila je 2. mesto, poskrbela pa je tudi za popoln konec tedna na Ljubnem. Na drugi tekmi pod Rajhovko je izjemna slovenska skakalka zmagala že šestič v letošnji sezoni.

 

Vodilna skakalka svetovnega pokala, Nika Prevc, se je izkazala tudi Willingenu, s skokom, dolgim 146 metrov, kar je njen osebni rekord, je skočila na izvrstno drugo mesto.

 

Niki, čestitamo kot tudi vsem našim skakalkam in skakalcem in jim želimo uspešno nadaljevanje sezone!

  

 

Ogled seznama objav