Skoči na glavno vsebino

Francija potuje - La France voyage

Francoska govorka, ki jo zaposluje Francoski inštitut iz Ljubljane obišče pouk francoščine in z dijaki izvede zabavno uro francoščine. Projekt ima namen promovirati francoski jezik in vzpodbujati dijake k učenju jezika s pomočjo različnih pripomočkov.

 

2022/2023

 

V sklopu projekta La France voyage Francija potuje, ki ga že nekaj let organizira Francoski inštitut iz Ljubljane, je 2. 3. 2023 dijake pri pouku francoščine obiskala Francozinja Clara Picart. Dijaki so tako z naravno govorko reševali različne uganke v stilu "escape game", usvajali novo besedišče in spoznali del Francije, od koder je prišla gostja. Dobili so tudi knjižico z uporabnim besediščem za vsakdanje sporazumevanje, ki jim jo je podaril Francoski inštitut.

 

 

2021/2022

 

V okviru projekta LA FRANCE VOYAGE - Francija potuje, ki ga že šesto leto organizira Francoski Inštitut v Ljubljani, je marca 2022 študentka Marie Delmet iz Francije obiskala našo šolo oz. dijake prvega letnika pri pouku francoščine. Zahvaljujoč neposrednemu stiku z mlado frankofonsko govorko, so dijaki skozi igro spoznavali francoski jezik.