Dragi Primož, PONOSNI smo nate

Dragi Primož, PONOSNI smo nate

Med slovenskimi ljubitelji športa so od sobote mešani občutki veselja in žalosti. Iskrene čestitke Tadeju, ki je bil na 20. etapi dirke po Franciji najboljši in je danes kot zmagovalec Toura prikolesaril na Elizejske poljane.   Naš nekdanji dijak, Primož Roglič, je v zadnjih letih..
Luka Kovačič dosegel izjemen gorsko-tekaški podvig

Luka Kovačič dosegel izjemen gorsko-tekaški podvig

Naš nekdanji dijak, Luka Kovačič, izvrsten gorski tekač je postavil nov gorsko-tekaški podvig. Potreboval je samo 14 ur, da je osvojil pet najvišjih slovenskih vrhov: Visoki Rokav, Škrlatico, Triglav, Jalovec in Mangart.   Luko je pot popeljala od Vrat do Mangartskega sedla, med potjo pa..
MSP – skakalci svetovni mladinski prvaki, skakalke podprvakinje

MSP – skakalci svetovni mladinski prvaki, skakalke..

Mladinsko svetovno prvenstvo v nordijski kombinaciji je bilo tokrat organizirano v nemškem Oberwiesenthalu. Naši skakalci in skakalke so dosegli kopico izvrstnih rezultatov. Mark Hafnar iz 3. cš je na posamični tekmi osvojil 3. mesto. Njegov uspeh so dopolnili skakalci in skakalke 4. letnika..
Izreden uspeh naše smučarske tekačice Anamarije Lampič

Izreden uspeh naše smučarske tekačice Anamarije Lampič

Naša nekdanja dijakinja Anamarija Lampič je bila najboljša sprinterka v letošnji sezoni na novoletni turneji smučarskih tekačic. Anamarija je dvakrat zmagala na tekmi svetovnega pokala v enem tednu. Potem, ko je bila najboljša na sprintu v prosti tehniki v Lenzerheideju,  je na začetku..
Primož Roglič, športnik leta 2019

Primož Roglič, športnik leta 2019

Naš nekdanji dijak Primož Roglič, najboljši kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), je postal športnik leta 2019. Prestižno nagrado mu je podelilo Društvo športnih novinarjev Slovenije. Primožu je leta 2019 kot prvemu Slovencu uspelo  zmagati špansko dirko Vuelto, eno..
1234... 35