Aktualne novice

VABILO,  POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN

VABILO, POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN

Vabimo vas, da postanete dijak za en dan na Gimnaziji Franceta Prešerna. Vrata naše gimnazije vam bodo odprta konec januarja 2019.   Predstavili vam bomo naše programe, možnosti vpisa, šolske dejavnosti, ki jih izvajamo v programih obveznih in prostih izbirnih vsebin, projekte, izmenjave..
VABILO

VABILO

Ponosni smo, da vas lahko povabimo na otvoritev stalne razstave – donacije, in sicer Klementine Golija, Cveta Zlateta in Jake Bonča, ki bo v četrtek, 24. 1. 2019, ob 18. uri. Zbrana dela bodo obogatila našo zbirko umetniških del, ki šteje že okrog 50 eksponatov ter našo šolo spreminja v..
PREŠERNI IN DOBRODELNI NA GFP

PREŠERNI IN DOBRODELNI NA GFP

Na letošnji že 7. prireditvi PREŠERNO IN DOBRODELNO so se zvrstili mnogi talenti, ki so navduševali s petjem, plesom in igranjem: Jernej Mišič (harfa), Leja Vehovec (klavir),  Neža Žagar (harmonika), plesalke Neža Colja s soplesalcem Nikom, Pia Iskra in Teja Lana Rupel ter vrhunska..
OBISK RUSKEGA SLIKARJA, KIPARJA, PESNIKA IN PISATELJA NIKOLAJA MAŠUKOVA

OBISK RUSKEGA SLIKARJA, KIPARJA, PESNIKA IN PISATELJA..

5. decembra nas je obiskal ruski slikar, kipar, pesnik in pisatelj Nikolaj Mašukov. Z našimi dijaki je imel slikarsko delavnico, na kateri so spoznavali predvsem slikanje z akvarelnimi barvami, pa tudi risbo in druge slikarske tehnike. Ob tem jim je slikar pripovedoval tudi o ruskem slikarstvu,..
Z DOBRO VOLJO IN SRČNOSTJO KREPIMO MEDGENERACIJSKO SOŽITJE ŽE 54 LET

Z DOBRO VOLJO IN SRČNOSTJO KREPIMO MEDGENERACIJSKO SOŽITJE..

Dijaki in vsi zaposleni na Gimnaziji Franceta Prešerna se zavedamo pomena gradnje mostov med generacijami, zato se trudimo ustvarjati priložnosti, v katerih lahko na različne načine brišemo meje med generacijami. V času božično-novoletnih praznikov smo dijaki 3. a s profesorico Nives..
PO ŠOLI JE ZADIŠALO PO PRAZNIKIH

PO ŠOLI JE ZADIŠALO PO PRAZNIKIH

Naši dijaki so danes pridno pekli piškote in po šoli je zadišalo po praznikih. Iskreno se zahvaljujemo vsem dijakom, ki ste pomagali, da se naš kup piškotov veča. Obenem prosimo vas, naše dijake in starše, da tudi letos doma spečete piškote, ki jih boste donirali šoli, da bomo pomagali..
123... 59