Aktualne novice

Obvestilo

Obvestilo

Obveščamo vas, da v sodelovanju z LAS MOK organiziramo na naši šoli predavanje za starše z naslovom »Dejavniki uspeha in zadovoljstva v življenju naših otrok«, ki ga bo izvedel psiholog dr. Matej Tušak, v sredo, 20. novembra 2019, ob 18. uri. Predavanje bo v predavalnici naše..
Vabilo

Vabilo

Vabljeni, da se nam pridružite na otvoritvi zbirke, ki so jo člani Likovnega društva Kranj podarili Gimnaziji Franceta Prešerna.   Slovesna otvoritev bo v ponedeljek, 18. novembra 2019, ob 18. uri v Gimnaziji Franceta Prešerna.
Prijateljski obisk pobratene srbske gimnazije

Prijateljski obisk pobratene srbske gimnazije

Že peto leto zapored so nas obiskali dijaki in profesorji Gimnazije Svetozar Marković iz Novega Sada. Skupaj s ekipo gostiteljev in naših profesorjev smo jim pokazali lepote Planice, Kranjske Gore, Bleda in Ljubljane.   Petkovo dopoldne so preživeli v šoli, kjer so se družili s predstavniki..
Razstava ob 30. obletnici padca berlinskega zidu

Razstava ob 30. obletnici padca berlinskega zidu

9. novembra se spominjamo 30. obletnice padca berlinskega zidu, katerega gradnja  se je pričela v  noči na 13. avgust 1961. Dolg je bil 156 km in je predstavljal najmogočnejši simbol delitve med Vzhodom in Zahodom, simbol hladne vojne in razdelitve Nemčije. V samem Berlinu je njegova dolžina..
Trije naši dijaki v projektu »Mladi upi«

Trije naši dijaki v projektu »Mladi upi«

Projekt »Mladi upi« nadaljuje svoje poslanstvo. V letu 2019 so se v ožji izbor finalistov uvrstili kar trije naši dijaki. To so: Peter Krajnc, 2. cš (sabljanje), Naj Mekinc, 4. cš (deskanje na snegu – prosti slog) in Jernej Mišič, 2. d (harfa). V naslednjih tednih bodo predstavili..
Izmenjava z nizozemsko gimnazijo Van der Capellen

Izmenjava z nizozemsko gimnazijo Van der Capellen

Naši dijaki so v nedeljo, 13. oktobra 2019, krenili na Nizozemsko v mesto Zwolle, kjer so se v okviru izmenjave družili z dijaki gimnazije Van der Capellen. Sodelovali so pri gledališki in filmski delavnici in urah pouka. Ogledali so si tudi znamenitosti mesta Zwolle in Amsterdama. Gostitelji so..
123... 67