Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Zahvala za obisk informativnih dni na Gimnaziji Franceta Prešerna

Zahvala za obisk informativnih dni na Gimnaziji Franceta..

Vsem osnovnošolkam in osnovnošolcem, vašim staršem ter ostalim spremljevalcem, ki ste nas obiskali na informativnih dnevih, se zahvaljujemo za obisk in izkazano zanimanje za izobraževanje na Gimnaziji Franceta Prešerna. Predstavili smo vam naše štiri programe – gimnazijo, ekonomsko..
Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom smo se na Gimnaziji Franceta Prešerna tradicionalno poklonili največjemu slovenskemu pesniku. Prisluhnili smo recitalu, v katerem so se Bor Nograšek, 1. Cš, v vlogi dr. Franceta Prešerna, Katja Čater Oblak, 4. D, kot Ernestina, Neja Kalan, 3. A, kot Ana..
Zimski športni dan, zimske radosti na snegu

Zimski športni dan, zimske radosti na snegu

Po nekaj zimskih letih, ki so bile s snegom zelo skope, smo v januarskih dneh vendarle lahko uživali na zimskem športnem dnevu. Večina dijakov je preživela razposajen in zdrav enodnevni zimski športni dan v naravi, nekateri so se odločili za večdnevni zimski tabor.   Dijaki 1. in 3...
Informacije za devetošolce, bodoče dijake

Informacije za devetošolce, bodoče dijake

Dragi devetošolci, pred vami je ena najzahtevnejših odločitev v življenju. Da bi vam jo nekoliko olajšali, smo za vas v letošnjem šolskem letu že pripravili dneve odprtih vrat, nekatere smo obiskali na vaših osnovnih šolah in vam predstavili programe Gimnazije Franceta Prešerna in naše..
Na mladinskih olimpijskih igrah kar 15 GFP-jevcev

Na mladinskih olimpijskih igrah kar 15 GFP-jevcev

Mladinske olimpijske igre se odvijajo vsake štiri leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti. Letos so organizirane v Gangwonu v Južni Koreji od 19. januarja do 1. februarja 2024. Slovenijo bo zastopalo 29 mladih športnikov, od tega kar 15 GFP-jevcev: alpska smučarja Jaka..
Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter tradicionalna odbojkarska tekma

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter..

Zadnji šolski dan v letu 2023 je bil tudi na Gimnaziji Franceta Prešerna praznično obarvan. S sošolci in učitelji smo se prisrčno poslovili in si zaželeli veliko lepega. Počastili pa smo tudi praznik samostojnosti in enotnosti in z izbrano glasbo ter odličnim programom dijakov in..
123... 86