Aktualne novice

Obvestilo

Obvestilo

Uradne ure v času poletnih počitnic: od 8. 7. 2019 dalje vsako sredo od 9.00 do 12.00. 24. 7. in 31. 7. 2019 uradnih ur ne bo.   Hvala za razumevanje.
Predaja ključa in maturantski sprevod

Predaja ključa in maturantski sprevod

Naši četrtošolci so profesorjem in ostalim dijakom zadnji šolski dan pripravili mnoga presenečanja. Pri predaji ključa modrosti dijakom tretjih letnikov so se najbolje izkazali predstavniki 3. a, ki so postali ponosni lastniki ključa. Naše maturante so zato smeli spremljati na maturantski..
Naša gimnazija prejela certifikat Športnikom prijazno izobraževanje

Naša gimnazija prejela certifikat Športnikom prijazno..

V sredo, 24, aprila, je bil organiziran nacionalni posvet o dvojni karieri športnikov, na katerem je aktivno sodelovala tudi naša gimnazija s predstavitvijo dela na naši šoli s športniki kot primerom dobre prakse. Na svečani podelitvi smo prejeli certifikat Športnikom prijazno izobraževanje,..
Obvestilo

Obvestilo

Obveščamo vas, da bo v skladu s šolskim koledarjem Gimnazije Franceta Prešerna, zaradi prvomajskih počitnic, od 29. 4. do 3. 5. 2019, šola zaprta.     Prosimo za razumevanje.   Ravnateljica GFP: Mirjana Bizjak, prof.
Športni klepet z Jakovom Fakom in Aleksom Cisarjem

Športni klepet z Jakovom Fakom in Aleksom Cisarjem

Ponosni in z velikim spoštovanjem smo na GFP gostili našega najboljšega biatlonca, večkratnega svetovnega prvaka in prejemnika olimpijskih medalj Jakova Faka, in dvakratnega mladinskega svetovnega prvaka in ekipnega podprvaka ter našega odličnega dijaka Alexa Cisarja, 4. b. Oba sta poudarila,..
Poučne in pestre obvezne izbirne vsebine

Poučne in pestre obvezne izbirne vsebine

V torek, 16. aprila, so dijaki 1., 2., in 3. letnikov preživeli pester in poučen dan v okviru obveznih izbirnih vsebin. Dijaki prvih letnikov so si lahko ogledali Benetkein otok Murano, kjer so v delavnici videli, kako izdelujejo muransko steklo. Nekateri dijaki pa so se odločili za našo prelepo..
123... 63