Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Nizozemska navdušila dijake – Obisk šole Van der Capellen

Nizozemska navdušila dijake – Obisk šole Van der..

V ponedeljek, 4. 12., so naši dijaki odšli na izmenjavo na Nizozemsko. Prvi dan so spoznali dijake šole Van der Capellen in družine, pri katerih bivajo. Drugi dan so na šoli imeli delavnice, katerim je sledil ogled mesta Zwolle s kolesi.   Dijaki so si tretji dan ogledali Amsterdam...
Projekt School21

Projekt School21

          Septembra smo na Gimnaziji Franceta Prešerna gostili kick-off dogodek mednarodnega projekta School21, v katerem sodelujemo s 4 slovenskimi in 1 norveškim partnerjem. Glavna cilja projekta sta vzpostavitev nove metode poučevanja na prostem in postavitev  učilnice na..
Mednarodne izmenjave Erasmus + – Interaction, Talk to me, I'm here

Mednarodne izmenjave Erasmus + – Interaction, Talk to me,..

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z mednarodnim projektom, Interaction, Talk to me, I'm here, ki so ga v preteklih letih zaustavile covidne razmere. Obiskali so nas dijaki in profesorji s finske umetniške gimnazije Vaskivuoren lukio secondary school, gimnazije Lycee Cordouan iz Francije in..
Z izbirnimi vsebinami začeli novo šolsko leto

Z izbirnimi vsebinami začeli novo šolsko leto

V prvih dneh novega šolskega leta smo želeli prvošolcem čim bolj olajšati prehod iz osnovne v srednjo šolo, zato so na spoznavnem taboru v Bohinju v okviru izbirnih vsebin navezali prve stike z novimi sošolci in razrednikom. Tudi dijaki višjih letnikov so imeli različne dejavnosti, da so..
Izobraževanje odraslih

Izobraževanje odraslih

V šolskem letu 2022/2023 bomo na Gimnaziji Franceta Prešerna izvajali izobraževanje odraslih za pridobitev izobrazbe na naslednjih programih: ekonomska gimnazija, gimnazija.   Vpis poteka v mesecu septembru po dogovoru s koordinatorico izobraževanja odraslih na GFP, mag. Marjeta..
DEJAVNOSTI OIV ZA 1. LETNIK: Tabor Bohinj in Kulturni dan

DEJAVNOSTI OIV ZA 1. LETNIK: Tabor Bohinj in Kulturni dan

Informacije o taboru v Bohinju in kulturnem dnevu so v prilogi.   Narodna galerija - obvestilo   Tabor Bohinj - obvestilo Tabor Bohinj - program Tabor Bohinj - učni list  
12345... 84