Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Informacije za devetošolce, bodoče dijake

Informacije za devetošolce, bodoče dijake

Dragi devetošolci, pred vami je ena najzahtevnejših odločitev v življenju. Da bi vam jo nekoliko olajšali, smo za vas v letošnjem šolskem letu že pripravili dneve odprtih vrat, nekatere smo obiskali na vaših osnovnih šolah in vam predstavili programe Gimnazije Franceta Prešerna in naše..
Na mladinskih olimpijskih igrah kar 15 GFP-jevcev

Na mladinskih olimpijskih igrah kar 15 GFP-jevcev

Mladinske olimpijske igre se odvijajo vsake štiri leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti. Letos so organizirane v Gangwonu v Južni Koreji od 19. januarja do 1. februarja 2024. Slovenijo bo zastopalo 29 mladih športnikov, od tega kar 15 GFP-jevcev: alpska smučarja Jaka..
Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter tradicionalna odbojkarska tekma

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter..

Zadnji šolski dan v letu 2023 je bil tudi na Gimnaziji Franceta Prešerna praznično obarvan. S sošolci in učitelji smo se prisrčno poslovili in si zaželeli veliko lepega. Počastili pa smo tudi praznik samostojnosti in enotnosti in z izbrano glasbo ter odličnim programom dijakov in..
Vabilo na skupne govorilne ure

Vabilo na skupne govorilne ure

Spoštovani starši dijakov Gimnazije Franceta Prešerna!   Vabimo vas na skupne govorilne ure, ki bodo v četrtek, 14. decembra 2023, ob 18. uri v prostorih Gimnazije Franceta Prešerna. Razpored učilnic in kabinetov razrednikov ter ostalih profesorjev bo objavljen na oglasni deski v avli v..
Naši dijaki drugi na prvem Gorenjskem hekatonu

Naši dijaki drugi na prvem Gorenjskem hekatonu

V petek, 20. 10. 2023, je v Kovačnici potekal prvi GORENJSKI HEKATON. V stavbi je kar kipelo od vseh idej, ki so jih mladi prinesli iz različnih šol in fakultet. Reševali so naslednje izzive: 5G tehnologija, vmesniki za pametne števce, inovacije za oddaljeno upravljanje in kako povečati..
Šolsko leto začeli s pestrimi izbirnimi vsebinami

Šolsko leto začeli s pestrimi izbirnimi vsebinami

Na GFP smo novo šolsko leto tako kot pretekla začeli z mnogimi ekskurzijami, tabori in drugimi pestrimi aktivnostmi v okviru izbirnih vsebin. Dijaki so v pestri ponudbi izbrali dejavnosti, ki jih veselijo, in s katerimi jih že med formalnim izobraževanjem opremimo z veščinami in znanji 21...
12345... 87