Aktualne novice

Uživali v zimskih aktivnostih na taboru in športnem dnevu

Uživali v zimskih aktivnostih na taboru in športnem dnevu

V nižinah ni veliko snega, zato je bil naš zimski športni dan še toliko zanimivejši in navdihujoč. V torek, 29. januarja, smo se nekateri dijaki, obdani s snegom, soncem in prekrasno naravo, podali s Pokljuke na Uskovnico, spet drugi smo se razmigali na pohodu na sv. Jakoba nad..
MEPI ODPRAVA NA ZELENICI, 25. in 26. januar 2019

MEPI ODPRAVA NA ZELENICI, 25. in 26. januar 2019

Nova generacija GFP mepijevcev je pretekli vikend gorski center na Zelenici razigrano mepijevsko obarvala, pridružila pa se nam je tudi naša ravnateljica.  Lepo vreme in "za silo" dovolj snega so nam omogočili zimske radosti in nova znanja orientacije. Najbolj nepozabno pa je bilo živahno..
ODPRTJE RAZSTAVE LIKOVNIH UMETNIKOV Jake Bonče, Klementine Golija in Cveta Zlateta, članov LD Kranj

ODPRTJE RAZSTAVE LIKOVNIH UMETNIKOV Jake Bonče, Klementine..

Ruski režiser Andrej Tarkovski je nekoč zapisal, da je umetnost simbol vesolja. To smo vnovič potrdili na Gimnaziji Franceta Prešerna, ko smo 24. 1. 2019 gostili tri slovenske umetnike, ki so se odločili za donacijo razstavnih del naši gimnaziji.   Cveto Zlate je prispeval grafične liste,..
VABILO,  POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN

VABILO, POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN

Vabimo vas, da postanete dijak za en dan na Gimnaziji Franceta Prešerna. Vrata naše gimnazije vam bodo odprta konec januarja 2019.   Predstavili vam bomo naše programe, možnosti vpisa, šolske dejavnosti, ki jih izvajamo v programih obveznih in prostih izbirnih vsebin, projekte, izmenjave..
VABILO

VABILO

Ponosni smo, da vas lahko povabimo na otvoritev stalne razstave – donacije, in sicer Klementine Golija, Cveta Zlateta in Jake Bonča, ki bo v četrtek, 24. 1. 2019, ob 18. uri. Zbrana dela bodo obogatila našo zbirko umetniških del, ki šteje že okrog 50 eksponatov ter našo šolo spreminja v..
DAN ODPRTIH VRAT

DAN ODPRTIH VRAT

Vabimo vas na dan odprtih vrat Gimnazije Franceta Prešerna. Vrata naše gimnazije vam bodo odprta v sredo, 9. januarja 2019, ob 18. uri.   Predstavili vam bomo naše programe, možnosti vpisa, šolske dejavnosti, ki jih izvajamo v programih obveznih in prostih izbirnih vsebin, projekte,..
1... 34567... 64