Aktualne novice

Jesenske delavnice za učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih šol

Jesenske delavnice za učence 7., 8. in 9. razreda osnovnih..

Jesenske počitnice bomo na GFP preživeli ustvarjalno in aktivno. Učence zadnje triade v vabimo, da si v ponedeljek, 28. 10. 2019, in torek, 29. 10. 2019, popestrijo počitnice z zabavnimi in poučnimi delavnicami, ki bodo organizirane na naši gimnaziji. Ustvarjali bomo v delavnicah: ..
Podelitev diplom DSD

Podelitev diplom DSD

V torek, 1. 10. 2019, smo na Gimnaziji Franceta Prešerna podelili diplome DSD. Kar 36 dijakov je v lanskem šolskem letu opravljajo DSD izpit 1. stopnje in dva dijaka izpit 2. stopnje. Diplome sta podelila Jens Wagner, prvi sekretar oddelka za kulturo, tisk in odnose z javnostmi na nemškem..
Izmenjava s francosko gimnazijo Cordouan iz Royana

Izmenjava s francosko gimnazijo Cordouan iz Royana

Zadnje septembrske dni so se na naši šoli mudili francoski dijaki gimnazije Cordouan iz mesta Royan na atlantski obali, ki so naše dijake gostili v aprilu. Skupaj s profesoricama so spoznavali utrip na naši šoli, izmenjavali izkušnje in primerjali francoski in slovenski šolski..
STARTUP VIKEND »MLADIM SE DOGAJA«

STARTUP VIKEND »MLADIM SE DOGAJA«

Pod  okriljem SPIRIT Slovenije – Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologijein Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologije – smo na naši šoli izvedli prvi startup vikend za osnovnošolce in dijake naše šole,..
Vpis v izobraževanje odraslih

Vpis v izobraževanje odraslih

V šolskem letu 2019 / 2020 bomo izvajali izobraževanje odraslih za pridobitev izobrazbe na naslednjih programih: ekonomska gimnazija, gimnazija.   Vpis poteka v mesecu septembru v času uradnih ur. Več si preberite na spletni..
Primož Roglič piše slovensko športno zgodovino

Primož Roglič piše slovensko športno zgodovino

Naš nekdanji dijak Primož Roglič je dosegel enega največjih uspehov slovenskega športa, je prvi Slovenec, ki je skupno zmagal špansko dirko, Vuelto, eno od treh najzahtevnejših tritedenskih kolesarskih dirk na svetu. Primož nam je že junija, ko je na Giru d´Italia zasedel vrhunsko tretje..
1... 34567... 70