Aktualne novice

Vabilo

Vabilo

Vabljeni, da se nam pridružite na otvoritvi zbirke, ki so jo člani Likovnega društva Kranj podarili Gimnaziji Franceta Prešerna.   Slovesna otvoritev bo v ponedeljek, 18. novembra 2019, ob 18. uri v Gimnaziji Franceta Prešerna.
Prijateljski obisk pobratene srbske gimnazije

Prijateljski obisk pobratene srbske gimnazije

Že peto leto zapored so nas obiskali dijaki in profesorji Gimnazije Svetozar Marković iz Novega Sada. Skupaj s ekipo gostiteljev in naših profesorjev smo jim pokazali lepote Planice, Kranjske Gore, Bleda in Ljubljane.   Petkovo dopoldne so preživeli v šoli, kjer so se družili s predstavniki..
Razstava ob 30. obletnici padca berlinskega zidu

Razstava ob 30. obletnici padca berlinskega zidu

9. novembra se spominjamo 30. obletnice padca berlinskega zidu, katerega gradnja  se je pričela v  noči na 13. avgust 1961. Dolg je bil 156 km in je predstavljal najmogočnejši simbol delitve med Vzhodom in Zahodom, simbol hladne vojne in razdelitve Nemčije. V samem Berlinu je njegova dolžina..
Trije naši dijaki v projektu »Mladi upi«

Trije naši dijaki v projektu »Mladi upi«

Projekt »Mladi upi« nadaljuje svoje poslanstvo. V letu 2019 so se v ožji izbor finalistov uvrstili kar trije naši dijaki. To so: Peter Krajnc, 2. cš (sabljanje), Naj Mekinc, 4. cš (deskanje na snegu – prosti slog) in Jernej Mišič, 2. d (harfa). V naslednjih tednih bodo predstavili..
Vabilo na skupne govorilne ure in predavanje gospe Jane Dular

Vabilo na skupne govorilne ure in predavanje gospe Jane..

Spoštovani starši dijakov Gimnazije Franceta Prešerna!   Vabimo vas na skupne govorilne ure, ki bodo v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 18. uri. Razpored naših profesorjev po šolskih prostorih bo objavljen na oglasni deski v avli šole.   Pred govorilnimi urami ste ob 16.30 prisrčno..
Izmenjava z nizozemsko gimnazijo Van der Capellen

Izmenjava z nizozemsko gimnazijo Van der Capellen

Naši dijaki so v nedeljo, 13. oktobra 2019, krenili na Nizozemsko v mesto Zwolle, kjer so se v okviru izmenjave družili z dijaki gimnazije Van der Capellen. Sodelovali so pri gledališki in filmski delavnici in urah pouka. Ogledali so si tudi znamenitosti mesta Zwolle in Amsterdama. Gostitelji so..
123456... 70