Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Naš nekdanji dijak Peter Prevc zaključil bogato športno kariero

Naš nekdanji dijak Peter Prevc zaključil bogato športno..

Bobni, fanfare, glasba in helikopterji ob slovesu Petra Prevca   V Planici pod Poncami je zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih zaznamovalo slovo slovenskega šampiona Petra Prevca, našega nekdanjega dijaka, ki je pred domačimi navijači končal bogato športno pot...
Ekskurzija na Irsko

Ekskurzija na Irsko

GFP-jevci smo se v petek odpravili na vedno zeleno Irsko, kjer smo preživeli pet prijetno spomladanskih in malce deževnih dni. Prve dni smo se potepali po zahodnem delu zelenega otoka, obiskali številne gradove, ruševine, samostane in si ogledali manjše mestece Galway.   Pot nas je vodila do..
Vabilo na skupne govorilne ure

Vabilo na skupne govorilne ure

Spoštovani starši dijakov Gimnazije Franceta Prešerna!   Vabimo vas na skupne govorilne ure, ki bodo v torek, 19. marca 2024, ob 18. uri v prostorih Gimnazije Franceta Prešerna. Razpored učilnic in kabinetov razrednikov ter ostalih profesorjev bo objavljen na oglasni deski v avli v..
Zahvala za obisk informativnih dni na Gimnaziji Franceta Prešerna

Zahvala za obisk informativnih dni na Gimnaziji Franceta..

Vsem osnovnošolkam in osnovnošolcem, vašim staršem ter ostalim spremljevalcem, ki ste nas obiskali na informativnih dnevih, se zahvaljujemo za obisk in izkazano zanimanje za izobraževanje na Gimnaziji Franceta Prešerna. Predstavili smo vam naše štiri programe – gimnazijo, ekonomsko..
Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom smo se na Gimnaziji Franceta Prešerna tradicionalno poklonili največjemu slovenskemu pesniku. Prisluhnili smo recitalu, v katerem so se Bor Nograšek, 1. Cš, v vlogi dr. Franceta Prešerna, Katja Čater Oblak, 4. D, kot Ernestina, Neja Kalan, 3. A, kot Ana..
Zimski športni dan, zimske radosti na snegu

Zimski športni dan, zimske radosti na snegu

Po nekaj zimskih letih, ki so bile s snegom zelo skope, smo v januarskih dneh vendarle lahko uživali na zimskem športnem dnevu. Večina dijakov je preživela razposajen in zdrav enodnevni zimski športni dan v naravi, nekateri so se odločili za večdnevni zimski tabor.   Dijaki 1. in 3...
1234... 87