Aktualne novice

Obvestilo v zvezi s postopnim odpiranjem srednjih šol

Obvestilo v zvezi s postopnim odpiranjem srednjih šol

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli okrožnico v zvezi s sproščanjem omejitvenih ukrepov in postopnim odpiranjem srednjih šol. 18. maja 2020 se vrnejo v šolske klopi dijaki zaključnih letnikov.  Poleg četrtošolcev se bodo v šolo po presoji vodstva ter strokovnega..
Nagovor ravnateljice

Nagovor ravnateljice

Dragi dijaki, neprestano mislim na vas in na to, kako se spopadate s težkimi razmerami, v katerih smo se znašli. Vem, da vam ni lahko, domači računalniki in omrežja so zagotovo preobremenjeni, tihih kotičkov za videokonference verjetno marsikje primanjkuje, vendar vzdržite še nekaj časa..
22. april – dan Zemlje

22. april – dan Zemlje

Na naši gimnaziji smo ob dnevu Zemlje pogosto organizirali v sodelovanju s kulturno-naravoslovnim društvom Naša zemlja prireditev ob zaključku literarno, likovnega in fotografskega natečaja Moja domovina. Sporočilnost tega dogodka se nas verjetno še nikoli ni tako dotaknila kot letos. Počasi..
Pomembna je tudi telesna aktivnost

Pomembna je tudi telesna aktivnost

V teh težkih časih pandemije smo veliko pred računalniki in na telefonih, zato v glavnem sedimo. Vendar moramo poskrbeti tudi za fizično aktivnost, drugače se ne bomo v tednih izolacije in strahu mogli spopadati z vsemi nalogami, ki jih imamo in ki so pred nami.   Profesor Anže Štucin je..
Vpis v 1. letnik Gimnazije Franceta Prešerna

Vpis v 1. letnik Gimnazije Franceta Prešerna

Kandidate za vpis v 1. letnik srednje šole obveščamo, da je prvotno postavljen rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto (to je 2. 4. 2020) prestavljen na čas po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti. O roku za oddajo prijavnice bodo..
NUJNO OBVESTILO – PRIJAVA NA MATURO

NUJNO OBVESTILO – PRIJAVA NA MATURO

1. ŠMK GFP obvešča kandidate za splošno maturo, da datum prijave na maturo 2020, to je 31. 3. 2020, ostaja NESPREMENJEN.   2. Zaradi omejitve širjenja koronavirusa prosimo, da kandidati prijave na maturo oddajo izključno na e-naslov tajnice ŠMK GFP: vesna.arh@gfp.si.   Obrazce za..
1234... 73