Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

Mednarodna izmenjava z nizozemskimi vrstniki

Mednarodna izmenjava z nizozemskimi vrstniki

V nedeljo, 19. 2., so naše dijake na izmenjavi obiskali nizozemski vrstniki. Na naši gimnaziji so se udeležili raznolikih delavnic: iz umetnosti, angleščine in zgodovine, delali so tudi fizikalne poskuse. V ponedeljek so si z našimi dijaki ogledali tudi Kranj. V torek pa smo se odpravili na..
INFORMACIJE ZA DEVETOŠOLCE, BODOČE DIJAKE

INFORMACIJE ZA DEVETOŠOLCE, BODOČE DIJAKE

Dragi devetošolci, pred vami je ena najzahtevnejših odločitev v življenju. Da bi vam jo nekoliko olajšali, smo za vas v letošnjem šolskem letu že pripravili dneve odprtih vrat, nekatere smo obiskali na vaših osnovnih šolah in vam predstavili programe Gimnazije Franceta Prešerna in naše..
Prireditev PREŠERNIH 10 LET,  26. januar 2023

Prireditev PREŠERNIH 10 LET, 26. januar 2023

12. 12. 2012 smo dobili uradno potrditev šolskega ministrstva in 1. januarja 2013 postali Gimnazija Franceta Prešerna Kranj. Polega počastitve slovenskega kulturnega praznika je bil to glavni povod za prireditev PREŠERNIH 10 LET, ki smo jo v šolski telovadnici za vse dijake, starše, upokojene..
ERASMUS+ MOBILNOST – FINSKA (Vaskivuoren lukio Vantaa) od 16. do 20. januarja 2023

ERASMUS+ MOBILNOST – FINSKA (Vaskivuoren lukio Vantaa) od..

V okviru ERASMUS+ projekta Interaction so se dijaki prvi dan spoznavali in predstavili nalogo o čustveni inteligenci. Dijaki vseh vključenih držav so predstavili konkretne primere empatije, sledila je delavnica o čustveni inteligenci in telesni govorici. Drugi dan so se pripravljali na nastop v..
GFP-jevci navijamo za sedanje in nekdanje

GFP-jevci navijamo za sedanje in nekdanje

GFP-jevci smo ponosni na svoje dijake in jih spremljamo na mnogih tekmovanjih ter za njih zvesto navijamo. V januarskih dneh smo tako kar dva dni navijali na svetovnem pokalu v biatlonu 2023 na Pokljuki. Ogledali smo si žensko in moško tekmo, kjer sta nas zastopala nekdanja dijaka Anamarija..
VOŠČILNICA

VOŠČILNICA

 
1234... 84