Skoči na glavno vsebino

IZMENJAVA S POBRATENO GIMNAZIJO SVETOZAR MARKOVIĆ IZ NOVEGA SADA

 

Že tretje leto zapored so nas obiskali dijaki in profesorji Gimnazije Svetozar Marković iz Novega Sada. Prisrčen sprejem smo jim pripravili na nedeljski večer, ko smo jih pričakali v šolski jedilnici. Kratko prireditev so vodili Maja, Vojin in Kristian, pevski nastop pa je znova vrhunsko pripravil Tilen. Največje presenečenje pa je doživel predsednik DS Svetine gimnazije Jovan, ki je skupaj s pevcem Nejcem Lombardom in njegovo skupino zapel pesem Zavrtela sva svet. Vse zbrane so zelo navdušili.

 

Ponedeljkovo dopoldne smo v športnih prostorih naše gimnazije izkoristili za srečanje dijaških skupnosti in za prijateljske tekme v različnih športih. Spoznali smo področja prostovoljnih dejavnosti in kako današnji dijaki preživljajo prosti čas. Prijateljske tekme pa so potekale v zelo športno-navijaškem duhu. Zmage so bile drugotnega pomena, saj smo uživali v druženju.

 

V popoldanskih urah smo obiskali Ljubljano, ki je prevzela vse, saj nas je prvi sneg navdušil in dal Ljubljani zimski pridih. Z vzpenjačo smo se vzpeli tudi na grad in občudovali belo Ljubljano tudi od zgoraj. V torek smo potovali po Gorenjski. Ogledali smo si Čebelarski muzej v Radovljici, pogled z Blejskega gradu pa je vojvodinske prijatelje osupnil. V čudovitem vremenu smo se sprehodili ob Blejskem jezeru, ob Bohinjskem jezeru smo si ogledali zanimivo cerkev sv. Janeza ter se seznanili z legendo o Hudičevem mostu nad koriti Mostnice.

 

Zadnje skupno dopoldne smo preživeli na kratkem ogledu Kranja in si obljubili, da se najkasneje v marcu znova srečamo, takrat v Novem Sadu.