Naše dijakinje in dijaki dosegli izvrstne rezultate na mladinskem svetovnem prvenstvu

Na mladinskem svetovnem prvenstvu 2018 v švicarskem Kanderstegu so naše dijakinje skakalke in dijaki kombinatorci dosegli odlične rezultate. Vedno nasmejana Nika Križnar, 3. cš, je prva Slovenka, ki je postala mladinska svetovna prvakinja. S skokom, dolgim 104 metre, je vodila že po prvi seriji, v finalu pa je naslov prvakinje potrdila s točno 100 metri in skupno 262,6 zbranimi točkami. Uspeh sta dopolnili še dijakinji 2. cš, Jerneja Brecl z 8. mestom in Katra Komar z 18. mestom.

 

Naše dijakinje, Jerneja Brecl, Katra Komar in Nika Križnar, skupaj z Emo Klinec, so postale tudi ekipne mladinske svetovne prvakinje v skokih. Vodile so že po prvi seriji, v finalni pa svojo prednost iz skoka v skok le še povečevale in premagale vso konkurenco za več kot 110 točk.

 

Poleg deklet skakalk se je odlično izkazal tudi nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, 4. cš, ki ji je postal mladinski svetovni prvak. Po skakalnem delu preizkušnje je zasedel 3. mesto z zelo majhnim zaostankom za vodilnim. Na tekaškem delu preizkušnje pa je dokazal vrhunsko pripravljenost in z odličnim tekom postal mladinski svetovni prvak. Na MSP so v nordijski kombinaciji nastopali tudi Matevž Malovrh, 4. cš, Gašper Brecl, 4. cš, in Ožbej Jelen, 3. cš, ki so v ekipni tekmi skupaj z Vidom osvojili 10. mesto.

 

Iskrene čestitke novim mladinskim svetovnim prvakinjam in prvaku ter vsem udeležencem MSP.

Ogled seznama objav