Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

V sredo, 7. junija 2017, je na Gimnaziji Franceta Prešerna potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja ob koncu literarnega, likovnega in fotografskega natečaja z naslovom Moja domovina – »Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost..
Učenje za življenje na OŠ Orehek

Učenje za življenje na OŠ Orehek

Na osnovni šoli Orehek smo začeli s podjetniškim krožkom že leta 2012, ko so starši podjetniki, Zvonko Belič in Thomas Krelj,  izrazili željo, da bi skupaj z Gimnazijo Franceta Prešerna izvedli kakšen skupen projekt. Pri delu se jim je pridružila profesorica Natalija Majes in v treh..
JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH ŠOL

JESENSKE DELAVNICE ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDA OSNOVNIH ŠOL

Jesenske počitnice smo na Gimnaziji Franceta Prešerna tudi v letošnjem šolskem letu preživeli ustvarjalno in aktivno. Učence 8. in 9. razreda osnovnih šol smo povabili, da so si v sredo, 2. novembra, in četrtek, 3. novembra 2016, popestrili počitnice z zabavnimi in poučnimi delavnicami, ki..
Najmlajši ljubitelji smučarskih skokov uživali na druženju z mladimi orli

Najmlajši ljubitelji smučarskih skokov uživali na..

Pod vodstvom profesorjev Gimnazije Franceta Prešerna, na kateri se šola večina naših mladih skakalcev, in trenerjev Državnega panožnega nordijskega centra smo v sredo dopoldne na prilagojen kondicijski trening povabili najmlajše ljubitelje smučarskih skokov. V športni dvorani GFP so..
Podelitev priznanj in razstava ob zaključku

Podelitev priznanj in razstava ob zaključku

literarnega, likovnega in fotografskega natečaja kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja »Moja domovina – Od zrna do kruha«   V ponedeljek, 6. 6. 2016, smo na Gimnaziji Franceta Prešerna gostili ustvarjalce likovnih, fotografskih in literarnih del ter njihove mentorje.Kulturni program..