Literarni, likovni in fotografski natečaj Moja domovina

V sredo, 7. junija 2017, je na Gimnaziji Franceta Prešerna potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja ob koncu literarnega, likovnega in fotografskega natečaja z naslovom Moja domovina – »Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost moje domovine«.


Z različnimi prispevki se je v natečaj vključilo izjemno veliko osnovnošolcev in srednješolcev. Z naše Gimnazije je na natečaju sodelovalo 17 dijakov: Ajda Murnik, Aljaž Plahuta, Gal Rihtaršič, Klavdija Mrak, Manca Retelj, Metka Rauter, Naj Mekinc, Nik Čadež, Nika Naglič, Tajda Tavželj, Tjaša Križaj, Ula Umnik, Urh Nagode, Vesna Balanč, Ela Štern, Tjaša Eržen ter Tamara Žibrek.


Naši dijaki so poskrbeli za lep kulturni program. S pevskimi točkami so nas navdušili: Brina Sitar, Julija Kern in Jernej Šmid. Prireditve se je udeležila tudi ga. Maša Tenčič iz Zavoda za gozdove, za prijetno pogostitev pa sta poskrbela Ula Umnik in Jan Janc.


S pomočjo voditeljev Sare Kralj, Tadeja Hrovata in Uroša Miliča smo počastili tudi svetovni dan okolja, se s spoštovanjem ozrli na prehojeno zgodovinsko pot Republike Slovenije in obudili spomin na začetnika slovenskega jezika in zavednega Slovenca, Primoža Trubarja, saj je 8. junija državni praznik, dan Primoža Trubarja.

Ogled seznama objav