Zgodovinski uspeh naših košarkaric in košarkarjev

Slovenske košarkarice in košarkarji so v mladinski konkurenci dosegli izvrstne rezultate, med njimi tudi naši dijaki. Reprezentanca deklet v mladinski konkurenci do 16 let je v finalu evropskega prvenstva v Sofiji zanesljivo premagala Portugalsko in brez izgubljene tekme osvojila zlato odličje. Naša dijakinja Ula Ude je dekleta kot kapetanka odlično vodila, saj so premagala reprezentance: Črne gore, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Velike Britanije, Norveške, Islandije in Portugalske in si tako poleg izjemnega prvega mesta priigrala napredovanje v divizijo A.

 

Reprezentanco trenira naš nekdanji dijak Gašper Sluga, celotno dogajanje v Sofiji pa je nadzoroval vodja delegacije, profesor športne vzgoje Tomo Kovačič. 

 

Neverjeten uspeh so dopolnili tudi košarkarji. V grškem mestu Volos, kjer je potekalo evropsko košarkarsko prvenstvo za fante, ki sta se ga udeležila tudi naša dijaka Andrej Stavrov in Klemen Smrekar, člana reprezentance do 18 let, so fantje srčno zastopali našo državo in dokazali, da se s trdim delom doseže odličen rezultat. Osvojili so bronasto medaljo.

 

Dekletom, fantom, trenerjem in vodji delegacije iskreno čestitamo. GFP-jevci smo ponosni na vas in veseli, da se nam za uspeh slovenske košarke tudi v prihodnje ni treba bati.

Ogled seznama objav