Skoči na glavno vsebino

Naši nekdanji dijaki izvrstni na ZOI

24. zimske olimpijske igre so potekale od 4. do 22. februarja 2022. Gostila jih je kitajska prestolnica, Peking. Slovenska reprezentanca je štela 43 olimpijcev, od tega je bilo kar 9 naših nekdanjih dijakov. Nekaj nekdanji dijakov je bilo tudi med trenerji in ostalimi udeleženci.

 

Na olimpijskih igrah so tekmovali smučarski skakalci Peter Prevc, Anže Lanišek in Nika Križnar, tekačica na smučeh Anamarija Lampič, deskar na snegu Žan Košir in deskarka Urška Pribošič, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, alpski smučar Miha Hrobat in biatlonka Polona Klemenčič. Slovenija je osvojila kar 7 odličij, veliko pa sta k takšnemu uspehu doprinesla tudi naša nekdanja dijaka skakalca Nika Križnar in Peter Prevc. Za uspeh moške skakalne ekipe je zaslužen tudi trener, naš nekdanji dijak Robert Hrgota.

 

Nika Križnar je osvojila zlato medaljo na mešani ekipni tekmi in bronasto na posamični. Peter Prevc pa je osvojil zlato odličje na mešani ekipni tekmi in srebrno na moški ekipni tekmi. Tudi na posamični tekmi na srednji skakalnici je osvojil izvrstno 4. mesto in le za pol točke zaostal za bronastim odličjem.

 

Čestitamo vsem olimpijcem, trenerjem in spremljevalnemu osebju. Sloveniji ste ponovno dokazali, da s trdim delom in vztrajnostjo tudi mali narodi lahko dosegajo velike rezultate in da bi miselnost, ki je značilna za športnike, pogosteje morali uveljavljati tudi na drugih področjih našega življenja.

Ogled seznama objav