Jakopičevo priznanje Suzani Brborović

Naša nekdanja dijakinja, slikarka Suzana Brborović, ki deluje v Leipzigu, a velikokrat razstavlja tudi v domači Sloveniji, nazadnje na nedavni skupinski razstavi novejšega slikarstva v Moderni galeriji »Čas brez nedolžnosti«, je za svoje slikarsko delo prejela Jakopičevo priznanje.

 

Suzana Brborović velja za eno najprodornejših slikark svoje generacije. Jakopičevo  priznanje podeljujejo umetnikom mlajše generacije za posebne projekte in dosežke na področju likovne umetnosti. V obrazložitvi k priznanju je bilo povedano: »Brborovićeva s svojo prepoznavno govorico nanaša kompozicije iz mrež na likovno polje. Obvladovanje prosojnosti, globine, večplastnost likovnega polja in lomljenje perspektive so nekaka arhitektura slike, ki odraža naš čas in je odmev današnje družbe. Na slikah velikih formatov se neosebno loteva socialnih problemov, ki nas obdajajo, hkrati pa ustvarjalno rešuje likovno problematiko v procesu gradnje slike, ki ima vedno pozitiven zaključek. Ob nizanju plasti in likovnih elementov počasi dela na sliki, dokler ne doseže želene in načrtovane končne podobe.«

 

Jakopičevo priznanje podeljuje Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Moderna galerija in Slovensko društvo likovnih kritikov.

 

Suzani iskreno čestitamo!

 

https://www.gfp.si/uspesni-dijaki/nekdanji-dijaki/brborovic-suzana

 

Foto: Rada Legat Benedik

Ogled seznama objav