Dragi Primož, PONOSNI smo nate

Med slovenskimi ljubitelji športa so od sobote mešani občutki veselja in žalosti. Iskrene čestitke Tadeju, ki je bil na 20. etapi dirke po Franciji najboljši in je danes kot zmagovalec Toura prikolesaril na Elizejske poljane.

 

Naš nekdanji dijak, Primož Roglič, je v zadnjih letih slovensko kolesarstvo postavil na svetovni zemljevid. Na Touru 2020 je kar 11 dni nosil rumeno majico, in s tem tudi vso odgovornost, ki jo prinaša majica najboljšega. Po njegovi zaslugi danes vse več mladih fantov in deklet obožuje in trenira kolesarjenje.

 

Primož vsem njim in tudi vsem nam predstavlja športni vzor. Svetovne prestolnice kolesarstva mu letos ni uspelo osvojiti, vendar njegova športna pot že od nekdaj ni bila premočrtna in vsi, ki ga osebno poznamo, niti malo ne dvomimo, da bo svoje športne sanje uresničil.

 

Primož, radi te imamo, predvsem pa ti želimo sporočiti, da smo ponosni nate, ne samo zato, ker si izvrsten kolesar, velik športnik, ampak predvsem, ker si velik Človek, kar si dokazal takoj po kronometru, ko si športno čestital Tadeju.

 

Čestitke vsem fantom, ki ste našo državo zastopali na dirki po Franciji in tri tedne v nas budili narodni ponos.

 

GFP-jevci

Ogled seznama objav