Skoči na glavno vsebino

Zimski športni dan, zimske radosti na snegu

Po nekaj zimskih letih, ki so bile s snegom zelo skope, smo v januarskih dneh vendarle lahko uživali na zimskem športnem dnevu. Večina dijakov je preživela razposajen in zdrav enodnevni zimski športni dan v naravi, nekateri so se odločili za večdnevni zimski tabor.

 

Dijaki 1. in 3. letnikov so se v naravo podali že v torek 16. januarja, dijaki 2. in 4. pa naslednji teden, 23. januarja. Smučali in deskali so na Krvavcu. Dijaki 1. letnika so se lahko celo udeležili od 14. do 16. januarja 2024 zimskega tabora na Krvavcu, na katerem so izboljšati znanje smučanja in deskanja. Namen tabora je bil izoblikovati navade in potrebe po aktivnem gibanju v naravi, usmerjati dijakinje in dijake v zdrav in kulturen način preživljanja prostega časa in spodbujati medsebojno sodelovanje ter razvijati kulturni odnos do narave. Krvavec se je navkljub mili zimi izkazal za odlično lokacijo, saj so dijaki lahko dodobra nadgradili znanje smučanja in bordanja. Opravili so tudi krajši pohod in se ob večerih družili ob igrah v idiličnem hotelu Rozki. Nekateri dijaki so se jim pridružili na zimskem športnem dnevu.

 

Mnogo dijakov pa se je podalo na našo prečudovito Pokljuko, odločili so se lahko za dve aktivnosti. Vešči teka na smučeh so se podali v smučino, ostali so se peš odpravili po zasneženi poti do koče na Uskovnici. Pot jih je vodila skozi belo obarvano pokrajino mimo planine Praprotnica po obronkih pokljuških gozdov vse do čudovite planinske koče na Uskovnici, kjer so se pogreli s toplim čajem. Nekateri dijaki pa so športni dan preživela na urejenih progah na Rudnem polju, kjer so srečali veliko GFP-jevcev, ki so imeli ravno ta čas trening na Pokljuki. Zadovoljni, da so končno izkusili zimo in se nadihali svežega zraka, so se v zgodnjih popoldanskih urah vrnili v Kranj.

 

Vendar to niso vse aktivnosti, ki smo jih ponudili dijakom na zimskem športnem dnevu. Tisti, ki radi hodijo, so se podali na simbol Kranja, Jošt, spet drugi so uživali na sankanju na Zelenici. No, tudi na tujino nismo pozabili. Nekateri dijaki so čudovit zimski športni dan preživeli na Katschbergu na avstrijskem Koroškem, kjer so smučali in bordali. Naredili so 10.000 »višincev« in presmučali več kot 50 km.

 

Dijaki so bili veseli, da smo hitro izkoristili snežne razmere, ki nam jih je ponudila letošnja zima, saj že dolgo niso uživali na snegu in v snežnih radostih.

Ogled seznama objav