Spodnje meje 1. vpisnega kroga

Spodnje meje v 1. krogu izbirnega postopka za vpis v 1. letnik v šolskem letu 2022/23 na programih Gimnazije Franceta Prešerna ter navodila za prijavo za 2. krog vpisnega postopka:

 

  • gimnazija (š):                              168 (točke iz ocen 7., 8. in 9. razreda ter športnih dosežkov),
  • ekonomska gimnazija:          139 (točke iz ocen 7., 8. in 9. razreda),
  • ekonomska gimnazija (š):   153 (točke iz ocen 7., 8. in 9. razreda ter športnih dosežkov).    

 

Na programu gimnazija ni bilo omejitve vpisa in so sprejeti vsi prijavljeni kandidati, ki so uspešno zaključili 9. razred OŠ.

 

Kandidati, ki so na posameznem programu zbrali število točk na spodnji meji ali več, so sprejeti. Sprejeti kandidati bodo po pošti prejeli sklep o sprejemu in potrdilo o vpisu. Za njih je vpisni postopek zaključen.

 

Kandidati, ki v 1. krogu niso sprejeti, morajo kontaktirati (po e-pošti ali osebno) svetovalno delavko Vero Dušak Prevc za prijavo za 2. krog izbirnega postopka.

 

Najkasneje do petka, 24. junija 2022, do 13. ure morajo kandidati oddati izpolnjeno tabelo za rangiranje, kjer navedejo do 10 srednjih šol. Tabela za rangiranje in seznam srednjih šol s prostimi mesti za 2. krog izbirnega postopka sta objavljena na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pod rubriko Omejitev vpisa, https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.

Tabelo morajo kandidati poslati skenirano (ali fotografirano) na e-naslov ... ali po predhodni telefonski najavi prinesejo v šolsko svetovalno službo Gimnazije Franceta Prešerna.

 

Objava rezultatov 2. kroga izbornega postopka bo v četrtek, 30. 6. 2022 (v popoldanskem času na spletni strani MIZŠ). Rezultate boste lahko izvedeli tudi pri svetovalni delavki na Gimnaziji Franceta Prešerna (telefon 059 093 344), po 10. uri.

 

Do petka, 1. junija 2022, se kandidat vpiše na šolo, kjer bo sprejet.

 

Za več informacij pokličite svetovalno delavko na telefon 059 093 344 ali pišite na mail vpis@gfp.si.

 

Kranj, 21. 6. 2022                                                        

 

Ravnateljica Gimnazije Franceta Prešerna:

Mirjam Bizjak

Ogled seznama objav