Skoči na glavno vsebino

Navdušeni tako nad ekskurzijo v London kot Pariz

Dijaki vseh letnikov so imeli možnost oditi na ekskurzijo v vedno čudovit London, v katerem so preživeli štiri zanimive dni. Doživeli so ga v prekrasnem vremenu in za London nenormalno visokih temperaturah.

 

Že prvi dan so se sprehodili čez Millenium Bridgestone do druge največje katedrale na svetu, St. Paul's Cathedral, in večer zaključili na živahnem Leicester Squaru. Sledila sta dva dneva, polna ogledov, od Lodon Eye, vožnje z ladjico, obiska novega finančnega središča Canary Harf, sprehoda pod reko Temzo, uradnega prehoda z vzhoda na zahod na ničelnem poldnevniku do druženja z znanimi osebnostmi v muzeju voščenih lutk. Naslednji dan so dopoldan preživeli po muzejih, popoldne pa uživali ob praznjenju denarnic v Camdenu in na Oxford Streetu. Drugi večer so zaključili pri najvišjem nebotičniku, Shardu, in panoramskem razgledu na Tower Bridge, the City in Tower.Zadnji dan so trkali na vrata kralju, ampak ga žal ni bilo doma. Seveda ga je kraljeva straža varovala kot vedno.

 

Dijaki so se polni nepozabnih vtisov, znanja in napotkov za ponovno raziskovanje vrnili na domačo govejo juhico in jo zamenjali za fast food.

 

Tretješolci pa so se podali v vedno romantičen Pariz. Francoska prestolnica res nikoli ne razočara. Pariz je pač Pariz. Pričakal jih je novo zlatorjavo obarvan Eiffelov stolp, pripravljen na otvoritveno slovesnost olimpijskih iger v naslednjem letu. Popeljali so se tudi z ladjico po Seni in občudovali ostale znamenitosti. Obisk Louvra jih je prav tako navdušil, na Montmartru pa so lahko uživali v opazovanju uličnih umetnikov. Pred odhodom domov so si ogledali še Disneyland in se v njem zabavali.

 

Tako ekskurzija v London kot Pariz bo za mnoge dijake ostala za vedno nepozabna izkušnja.

Ogled seznama objav