Skoči na glavno vsebino

Mednarodne izmenjave Erasmus + – Interaction, Talk to me, I'm here

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z mednarodnim projektom, Interaction, Talk to me, I'm here, ki so ga v preteklih letih zaustavile covidne razmere. Obiskali so nas dijaki in profesorji s finske umetniške gimnazije Vaskivuoren lukio secondary school, gimnazije Lycee Cordouan iz Francije in srednje šole IES Patacona iz Španije. V projektu dijaki sodelujejo na temo Učinkovitega sporazumevanja na osebni in poslovni ravni. Slovenski teden projekta Erasmus + je potekal v znamenju kakovostne priprave na razgovor za službo (job interview).Dijaki so na različnih delavnicah, ki so jih vodili mladi podjetniki, spoznavali nasvete, kako se temeljito pripraviti na razgovor za službo. Pomerili so se tudi v igri vlog in izdelali vodnik v angleščini, ki jim bo v pomoč pri pripravi na razgovor. Dosežke in priložnosti, ki jih tovrstne aktivnosti prinašajo, so predstavili dijakom prvega in drugega letnika in z njimi delili svoje izkušnje. Po predstavitvi je sledila svečana podelitev certifikatov v atriju šole.

 

Dijaki iz partnerskih šol so obiskali tudi Mestno občino Kranj, kjer jih je sprejel podžupan, g. Janez Černe, in na okrogli mizi predstavil svoje poglede in izkušnje na tem področju. Goste smo popeljali tudi po naši prelepi Sloveniji. Ogledali so si Kranj in se sprehodili po rovih pod mestnim jedrom gorenjske prestolnice, Ljubljano, Jezersko, Bled in Nordijski center Planica, kjer so se spustili po jeklenici na planiški velikanki.

 

Slovenski teden projekta Erasmus + se je zaključil v prvih oktobrskih dneh z navdušenjem vseh sodelujočih, mi pa že z nestrpnostjo pričakujemo pomladne dni, ko se bomo odpravili k svojim prijateljem na Finsko.

Ogled seznama objav