Skoči na glavno vsebino

Mednarodna izmenjava z nizozemskimi vrstniki

V nedeljo, 19. 2., so naše dijake na izmenjavi obiskali nizozemski vrstniki. Na naši gimnaziji so se udeležili raznolikih delavnic: iz umetnosti, angleščine in zgodovine, delali so tudi fizikalne poskuse. V ponedeljek so si z našimi dijaki ogledali tudi Kranj. V torek pa smo se odpravili na celodnevno ekskurzijo. Škocjanska jama je navdušila prav vse. Ogledali smo si tudi grad Štanjel in Ferrarijev vrt ter našo prestolnico, v kateri so v manjših skupinah na zabaven način reševali naloge v obliki Escape Room-a in raziskovali Ljubljano.

 

V naslednjih dneh smo našim gostom pripravili folklorno delavnico, ki jo je vodila dijakinja naše gimnazije ob pomoči dveh zunanjih folklornih plesalk. Pozabavali smo se tudi z Just dancem. Sredino popoldne so nizozemski gostje preživeli v krogu gostiteljskih družin, nekateri pa so se odpravili na bowling. Naslednjega dne smo v računalniških učilnicah oblikovali reklamne letake o Nizozemski in Sloveniji ter pokazali svojo kreativnost. Letake so si lahko skupaj s starši ogledali na slovenskem bifeju, kjer so poskušali okusno domačo slovensko hrano, ki so jo pripravile gostiteljske družine in zaplesali ob prijetni glasbi.

 

Zadnji dan našega druženja smo se odpravili na drsanje v Ledeno dvorano. Mednarodni projekt smo zaključili polni nepozabnih vtisov.

Ogled seznama objav