Skoči na glavno vsebino

ERASMUS+ MOBILNOST – FINSKA (Vaskivuoren lukio Vantaa) od 16. do 20. januarja 2023

V okviru ERASMUS+ projekta Interaction so se dijaki prvi dan spoznavali in predstavili nalogo o čustveni inteligenci. Dijaki vseh vključenih držav so predstavili konkretne primere empatije, sledila je delavnica o čustveni inteligenci in telesni govorici.

Drugi dan so se pripravljali na nastop v vrtcu, kjer so otroke učili izštevanke v različnih jezikih, v popoldanskem času so si ogledali muzikal Flashdance v izvedbi dijakov gostiteljske šole.

Dopoldan tretjega dne je dijake obiskala mlada finska pesnica Aura Nurmi, ki je izvedla delavnice pisanja poezije (spoken word poetry) in predstavila tudi svoje umetniško ustvarjanje. Po kosilu je sledil ogled Helsinkov, glavnega mesta, kjer so vlogo vodnikov prevzeli dijaki gostitelji. Dijaki so doživeli tudi zanimivo izkušnjo finske savne.

Četrti dan v dopoldanskem času so dijaki obiskali otroke v sosednjem vrtcu in jih učili izštevanke v francoščini, španščini in slovenščini ter se pri tem zelo zabavali. Sledil je povzetek  celotnega tedna, ki so ga dijaki oblikovali po skupinah z različnimi orodji, kot so npr. Canva. Sledile so predstavitve končnih izdelkov.

Zadnji dan je bil namenjen podelitvi certifikatov o udeležbi na izmenjavi ter predstavitvi projekta drugim dijakom gostiteljske šole. Sledilo je še obvezno fotografiranje in že se je delovni teden projekta zaključil.

 

Mobilnost na Finskem je bila tudi zadnja v seriji mobilnosti projekta Interaction. Glede na veliko zadovoljstvo udeleženih dijakov in bogastvo izkušenj, ki so si jih pri tem projektu pridobili, že razmišljamo o prijavi novega tovrstnega projekta.

Ogled seznama objav