Skoči na glavno vsebino

BOR STARC v baseballu premika meje nemogočega

 

 

Bor Starc, mladenič, ki izhaja iz bejzbol kluba Kranjskih lisjakov, je kot prvi Slovenec prišel v poklicno bejzbolsko ligo, bil sprejet na akademijo MLB v Italiji, zaigral na svetovnem mladinskem prvenstvu in prejel uradno vabilo organizacije MLB (Major League Baseball) k udeležbi na svetovnem ekipnem turnirju v Ameriki.

 

Bor orje ledino v slovenskem bejzbolu, vendar ta za slovenska tla dokaj nepoznan šport ni bil edina smernica v njegovem življenju. Obiskoval je našo Gimnazijo, na kateri  smo mu omogočali izobraževanje na daljavo, sedaj pa Bor svoje bejzbolske sanje uresničuje v Ameriki.

 

Najpomembnejše priznanje za športne dosežke je Bor doživel, ko je prejel uradno vabilo  najmočnejše ameriške bejzbolske organizacije MLB, da se udeleži svetovnega ekipnega prvenstva Amerike. Izbran je bil v reprezentanco sveta, World select team, ekipo najperspektivnejših mladih amaterskih igralcev izmed ogromnega števila kandidatov štirih kontinentov, v konkurenci narodov, kjer je bejzbol precej prepoznavnejši šport kot v Sloveniji in imajo pogoje za trening neprimerno boljše kot pri nas. Borov uspeh je eden največjih v zgodovini bejzbola v Sloveniji, s katerim premika meje tega športa.

 

Njegovi uspehi so se kasneje kar vrstili. Presenetilo ga je še eno povabilo iz Amerike. Trije evropski igralci so bili povabljeni na znameniti Power Showcase, ki se ga udeleži štiriinštirideset najperspektivnejših mladih igralcev s celega sveta.

 

Bor vsem slovenskim ljubiteljem bejzbola sporoča: »Nemogoče je mogoče.« Mi pa mu želimo veliko uspehov tako v bejzbolu kot na drugih življenjskih področjih. Bor, sanjaj z odprtimi očmi.