Skoči na glavno vsebino

ANA SKUMVAČ, petje je njen način življenja

 

Foto: arhiv Bled Golden Microphone

 

Ana Skumvač, dijakinja drugega letnika splošne gimnazije, se z glasbo ukvarja že od malega. Glasba jo je očarala, postala je njen smisel in način življenja že v drugem razredu osnovne šole, ko se je začela učiti klavir, iz katerega je uspešno dokončala glasbeno šolo. Pozneje se je  vpisala še na pevski oddelek, kjer se že nekaj let uči klasičnega petja. Najraje se ukvarja s pop in jazz petjem, ki ju izpopolnjuje od svojega enajstega leta.

 

Ves čas se udeležuje nastopov, televizijskih snemanj, festivalov in tekmovanj v Sloveniji in tujini. Med njene največje uspehe bi lahko uvrstili:

– zmago na prvem javnem nastopu in tekmovanju Prvi glasek Gorenjske leta 2008;

–  2. mesto strokovne žirije, 2. mesto občinstva in 2. mesto v skupni uvrstitvi na tekmovanju Blejski zlati mikrofonček 2013;

–  3. mesto v svoji starostni kategoriji na mednarodnem festivalu Eurostars International Malta;

–  1. mesto v svoji starostni kategoriji na mednarodnem festivalu Bled Golden Microphone;

–  1. mesto v kategoriji musical pesmi in 5. mesto v pop kategoriji na Europop Nemsetkozi festivalu na Madžarskem;

–  2. mesto na Mavrica pevskih talentov Jesenice;

–  posebno nagrado za najboljšega domačega pevca na mednarodnem tekmovanju Bled Golden Microphone;

– posebno nagrado direktorja festivala na makedonskem tekmovanju Tra la la ter nagrado Universong Junior Artist s Tenerifov.

 

Zelo pa nas veseli, da nas Ana s svojim lepim glasom in znanjem, ki ga je usvojila v vseh letih glasbenega šolanja, razveseljuje tudi na mnogih prireditvah, ki so na naši šoli. Nadarjena in uspešna dijakinja pa si želi študij nadaljevati v tujini.