Skoči na glavno vsebino

DOMEN PREVC – s Petrom sta prva brata z dvojno zmago v smučarskih skokih

 

   

Foto: SZS

 

Našega nekdanjega dijaka Domna Prevca je širša skakalna javnost spoznala v sezoni 2015/16, ko je odlično debitiral v svetovnem pokalu. Postavil je nov mejnik v smučarskih skokih. Najmlajši od bratov Prevc je že na svoji prvi tekmi prispeval k ekipnemu drugemu mestu, na prvi posamični tekmi je dosegel osmo mesto in le mesec dni pozneje je že stal na zmagovalnih stopničkah, saj je bil drugi. S Petrom, tudi našim nekdanjim dijakom, sta prva brata z dvojno zmago v smučarskih skokih. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Romuniji je februarja 2016 postal podprvak.

 

Sezono 2016/17 je Domen začel izvrstno. Zmagal je na uvodni tekmi skakalne sezone na Finskem v Ruki, kar je bila tudi prva zmaga v njegovi karieri v svetovnem pokalu. Svoj uspeh je potrdil že čez nekaj dni, ko je v velikem slogu dobil tudi tekmo svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu in fasciniral vse ljubitelje smučarskih skokov. V prvi polovici sezone je tako nanizal štiri zmage, saj je zmagal tudi v norveškem Lillehammerju in švicarskem Engelbergu, kjer je postavil nov rekord skakalnice in mirno ter suvereno preskočil vso konkurenco.

 

Domen je svoje najboljše uspehe dosegel, ko je bil dijak. Obiskoval je gimnazijo in uspešno usklajeval šolske in športne obveznosti. Gimnazijo je uspešno zaključil leta 2017, ko je maturiral z lepim uspehom. V poznejših letih je najboljše športne uspehe dosegal v poletih in na ekipnih tekmah, kjer je osvajal bronasta in srebrna odličja. Tako nas je na primer leta 2023 razveselil s  tretjim najboljšim rezultatom na letalnici na Kulmu, v Planici in Lahtiju pa je na ekipni tekmi bil drugi.


Posodobljeno 21. 11. 2023