Skoči na glavno vsebino

POLDE PETEK – diplomant britanske univerze

 

Foto: osebni arhiv

http://www.sussex.ac.uk/

 

Polde Petek je svoje šolanje po uspešno opravljeni maturi v Sloveniji nadaljeval v Veliki Britaniji na londonski univerzi Sussex, ki je ena vodilnih evropskih in svetovnih univerz.

 

Meni, da je na naši gimnaziji dobil dobre temelje za uspešen študij v tujini in da mu je naša šola nudila ogromno v vseh pogledih. Kot dijaku športniku mu je bilo omogočeno usklajevanje šole in treningov, po poškodbi pa nadaljevanje šolanja na najzahtevnejši ravni.

 

V tretjem letniku se je odločil, da bo po opravljeni maturi izobraževanje nadaljeval v tujini. Profesorji smo mu stali ob strani pri zahtevnem vpisnem postopku, saj je potreboval mnogo priporočil, pa tudi med obiskom različnih univerz je bil več časa odsoten. Urejanje posojil za šolnino, drugačna kultura, tuj jezik in novo okolje so izzivi, s katerimi se je v tujini treba soočiti. Šolanje v tujini ni lahko, a mnogokrat povrne trud in zavzetost, nam je povedal Polde in še posebej poudaril: “Za uspešen univerzitetni študij v tujini so nujne dobre delovne navade in znanje tujih jezikov. Ker sem obiskoval program ekonomske gimnazije, sem razumel tudi delovanje ekonomije in podjetništva, kar se je izkazalo za izjemno cenjene kompetence pri delodajalcih. Šoli in njenemu osebju bi se rad zahvalil, da so mi pomagali postaviti ključne temelje, ki so mi omogočili doseči moje cilje.”

 

Polde Petek sedaj dela pri firmi Linklaters, ki je Republiki Sloveniji svetovala pri izdaji obveznic. Firma je ena največjih in najprofitnejših pravnih firm na svetu in svetuje pri največjih finančnih transakcijah, vrednost katerih preseže tudi sto milijard dolarjev.

 

Posodobljeno 21. 11. 2023