Skoči na glavno vsebino

NAJ MEKINC – deskar prostega sloga

 

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

 

Naj Mekinc trenira deskanje prostega sloga, je mladinski in članski državni prvak. Na Gimnaziji Franceta Prešerna obiskuje športni oddelek, ki mu omogoča usklajevanje športnih in šolskih obveznosti.

 

V sezoni 2018 se je Naj udeležil svojega tretjega mladinskega svetovnega prvenstva, ki je bilo v Cardroni na Novi Zelandiji, največjem smučarskem letovišču v tej otoški državi. Tekmoval je v Slopestyle in Big Airu ter v Slopestylu osvojil odlično 4. mesto.

 

Naju je v lepem spominu ostala tudi tretja tekma svetovnega pokala v sezoni 2018/19, predvsem zaradi prizorišča tekme, Pekinga. Tekma je bila organizirana na štadionu poletnih olimpijskih iger leta 2008 in tekmovati na takem prizorišču, je povedal Naj, je nepozabna izkušnja.

 

Naja vedno navdušuje tudi tekma v Slopestylu v švicarskem Laaxu. “Laax je prizorišče, kamor hodimo na priprave že zelo dolgo in mi je močno prirasel k srcu zaradi odličnih pogojev in vzdušja, ki ga nudi smučišče. Laax je prestižna smučarska destinacija na vzhodu Švice, znana predvsem po največjem snežnem parku v Evropi in tekmah, kamor pridejo najboljši deskarji na svetu. Proga v Laaxu se razlikuje od drugih prizorišč. Setavljata jo dva drsna objekta in trije skoki.Pred tekmo smo imeli veliko treningov, zato sem se lahko odlično pripravil in jo odpeljal, kot sem si želel. Dosegel sem 17. mesto,” je povedal Naj.Zadnjega svetovnega mladinskega prvenstva se je Naj udeležil aprila 2019 na Švedskem, na Kläppnu, zimskem športnem objektu na smučišču Sälenfjällen.

 

Naj je leta 2019 postal Mladi up Zavarovalnice Triglav, prejel je finančna sredstva, s katerimi bo lažje nadaljeval svojo uspešno športno pot.

 

Naju želimo, da bi tudi v prihajajočih sezonah tako lepo napredoval v svoji športni panogi, kot je v zadnji sezoni, in da bi dosegal rezultate, ki si jih želi. Obenem pa smo veseli besed, ki jih je namenil našim učiteljem: “Rad bi se zahvalil profesorjem Gimnazije Franceta Prešerna, ki so omogočili, da sem lahko poleg športa opravljal tudi šolo.”