Skoči na glavno vsebino

Barbara Jezeršek – v Avstralijo za Avstralijo

 

               

foto: osebni arhiv

 

»Kot nekdanja dijakinja "ekonomske šole" sem del tiste generacije športnikov, ki še ni bila deležna takšne podpore pri usklajevanju športnih in šolskih obveznosti, kot jo imajo športniki danes. Bili smo generacija, ki predstavlja začetek pobude za ustanovitev izjemno uspešnega programa, ki privablja vse več učencev različnih športov na to uspešno šolo, na kar sem zelo ponosna.

 

Menim, da sem imela izjemne učitelje z vizijo, da me naučijo in pripravijo na življenje po šoli in športu – njihova vztrajnost in podpora sta me pripeljali tja, kjer sem danes. Naučili so me, da ni nikoli prepozno uresničiti svoje sanje, biti drzen in si upati narediti nemogoče. 

 

Po vseh letih v športu me je zaneslo na drugo stran sveta – v Avstralijo, kjer sem si ustvarila novo življenje. Pustiti vse za seboj in se preseliti daleč stran od doma, je bilo težko, a po skoraj treh letih bivanja v Sydneyu mi je uspelo nemogoče, postala sem državljanka Avstralije in predstavnica Avstralije v teku na smučeh.

 

Kot uspešna slovenska smučarska tekačica se po dveh zimskih olimpijskih igrah – Vancouver 2010 in Sochi 2014 – borim za mesto v olimpijski ekipi, ki bo predstavljala Avstralijo v Pjoeng Changu 2018. To bodo moje tretje igre.

 

Nemogoče je mogoče, ko preskočiš vse ovire v sebi in resnično verjameš v sebe in svoje zmožnosti. Življenje je polno presenečenj, a moraš biti pogumen in si upati preskočiti zid, da lahko vidiš, kaj je na drugi strani – novi izzivi.«

 

https://siol.net/sportal/zimski-sporti/takoj-po-koncani-sportni-karieri-je-sprva-delala-v-skladiscu-551617

 

Posodobljeno: 8.6.2021