Štefan Hadalin, predstavnik novega slovenskega smučarskega rodu

 

   

Foto: SZS

 

Našega nekdanjega dijaka športnega oddelka Štefana Hadalina, sošolca Mihe Hrobata in Petra Johna Stevensa, vedno srečamo nasmejanega in pozitivnega. Pri šolskih obveznostih in treningu pa je bil vedno resen, potrpežljiv in je trdo delal, a na optimizem ni nikoli pozabil.

 

V času šolanja na GFP je bil član mladinske reprezentance. Osvojil je naslov mladinskega svetovnega prvaka v alpski kombinaciji, pa tudi štiri kolajne na svetovnih prvenstvih. Večkratni naslovi državnega prvaka mu niso tuji.

 

Na tekmi svetovnega pokala je prvič nastopil 8. marca 2014 na domačem terenu, na tekmi za Pokal Vitranc. Prve točke pa je osvojil 17. januarja 2016, ko je na slalomu v Wengnu osvojil 26. mesto.

 

Štefan Hadalin, mladenič iz Vrhnike, se z bleščečo preteklostjo in trenutnim stanjem v slovenskem smučanju ne želi obremenjevati. Tudi rezultatskih obljub med člani ni nikoli  želel dajati. Kot sam večkrat rad poudari, si predvsem želi, da bi bil zdrav. Bolj kot z zbiranjem točk je Štefan opozoril z odločnostjo in sodobno tehniko.

 

V olimpijski sezoni 2017/18 je že na prvih tekmah pokazal odlično pripravljenost. Z visokimi štartnimi številkami se je v prvi vožnji prebil med trideseterico, nato pa v finalni vožnji svoj rezultat še nadgrajeval. Ne glede na zahtevnost proge in težke vremenske razmere je večni optimist in »borba na polno«.

 

Svoj najboljši rezultat pa je dosegel na začetku leta 2019, ko je v članski konkurenci na svetovnem prvenstvu v kombinaciji osvojil izvrstno 2. mesto in postal svetovni podprvak.

 

V spomin na njegov športni oddelek je nastal tudi promocijski filmček, katerega glavni avtor je prav Štef, kot so ga klicali sošolci. Predstavitveni film športnega oddelka 4. cš generacije 2013, ki mu je sedaj dodanih še nekaj posnetkov dogajanja v šoli, si lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=-2F4M0fCnwM.