Skoči na glavno vsebino

Štefan Hadalin, predstavnik novega slovenskega smučarskega rodu

 

   

Foto: SZS

 

Našega nekdanjega dijaka športnega oddelka Štefana Hadalina, sošolca Mihe Hrobata in Petra Johna Stevensa, vedno srečamo nasmejanega in pozitivnega. Pri šolskih obveznostih in treningu pa je bil vedno resen, potrpežljiv in je trdo delal, a na optimizem ni nikoli pozabil.

 

V času šolanja na GFP je bil član mladinske reprezentance. Osvojil je naslov mladinskega svetovnega prvaka v alpski kombinaciji, pa tudi štiri medalje na svetovnih prvenstvih. Večkratni naslovi državnega prvaka mu niso tuji. Na tekmi svetovnega pokala je prvič nastopil leta 2014 na domačem terenu na tekmi za pokal Vitranc.

 

Štefan Hadalin, mladenič iz Vrhnike, se s stanjem v slovenskem smučanju ne želi obremenjevati, tudi rezultatskih obljub med člani ne želi napovedovati. Kot sam večkrat rad poudari, si predvsem želi, da bi bil zdrav. Bolj kot z zbiranjem točk je Štefan nase opozoril z odločnostjo in sodobno tehniko.

 

Leta 2019 je na svetovnem prvenstvu v Areju v alpski kombinaciji osvojil srebrno medaljo. 

 

V spomin na njegov športni oddelek je nastal tudi promocijski filmček, katerega glavni avtor je prav Štef, kot so ga klicali sošolci. Predstavitveni film športnega oddelka 4. cš generacije 2013, ki mu je sedaj dodanih še nekaj posnetkov dogajanja v šoli, si lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=-2F4M0fCnwM.

 

Posodobljeno 21. 11. 2023