Skoči na glavno vsebino

MANCA GOLMAJER, svetovna prvakinja v kickbox-u

 

 

Foto: osebni arhiv

Manca Golmajer je dijakinja 3. letnika ekonomske gimnazije. O sebi nam je povedala: »Prihajam iz Kovorja in sem najmlajša v 4-članski družini. Oče se je že od malega ukvarjal z borilnimi veščinami in bodybuildingom. Od tod prihaja moje navdušenje nad borilnimi veščinami in fitnesom. Postopoma mi je kazal različne udarce in vaje z utežmi. Ko je videl, da sem nad tem zelo navdušena, me je za 8. rojstni dan peljal na trening taekwondo-ja. Pod vodstvom trenerja Ismeta Alijagića sem se udeleževala državnih in mednarodnih prvenstev«.

 

Manca je trenirala tudi hip hop, nekaj časa je bil njen trener taekwondo-ja tudi njen oče. Leta 2016 pa se je odločila, da bo svojo športno pot nadaljevala s treniranjem kickbox-a pri trenerju Edinu Alijagiću v Kickboxing akademiji Tržič.

 

Trener je opazil njeno odlično pripravljenost, potencial in zagnanost, zato se je odločil, da bosta takoj začela s pripravami na svetovno prvenstvo v Andriji. Imela je vsakodnevne zahtevne treninge, intenzivno pa je trenirala tudi doma. Svetovno prvenstvo v kickboxu je potekalo od 7. do 12. novembra v Andriji v Italiji. Prvenstva se je udeležilo 58 držav in več kot 1000 tekmovalcev. Manca nam je tudi povedala: »Tekmovala sem v kategoriji light contact med mladinkami starimi od 13 do 18 let in težkimi do 63 kg. Osvojila sem naslov svetovne prvakinje. Postala sem del slovenske reprezentance. Bili smo ena najuspešnejših reprezentanc na prvenstvu, saj sva z Dejanom Pavlovićem postala svetovna prvaka vsak v svoji kategoriji, ostali pa so zasedli 2. in 3. mesta.«

Kljub svoji mladosti je Manca že dobila povabilo tudi na profesionalno borbo v Švici, vendar je trener je ponudbo zavrnil, saj je precenil, da je premalo časa za ustrezne priprave. Trenutno se Manca pripravlja za evropsko prvenstvo na Santoriniju v Grčiji, ki bo potekalo od 1. do 6. maja 2017. Pripravlja se za ring disciplino in full contact, v katerih ne bo več tekmovala v mladinski kategoriji.