Skoči na glavno vsebino

"Kamniti zidovi imajo svoj namen. Ponudijo nam priložnost, da pokažemo, kako zelo močno si nekaj želimo!"

    

 Foto: SZS

 

Vesna je na svoji športni poti dokazala prav to. Njena jubezen do naporenega in težkega športa, kot je tek na smučah, je res neverjetna. Začela je kot 8-letno dekle, ki je spremljalo svojega brata na treningih, a trenerji so kmalu prepoznali tudi njen talent. Sicer uživa tudi v igrah z žogo in alpskem smučanju, a svoje življenje je prilagodila tako, da je na prvem mestu tek. Seveda brez velike podpore staršev ne bi uspela, česar se sama prav dobro zaveda.

 

Tudi kot učenka in dijakinja se je vedno zavedala, da je potrebno opravljati šolske obveznosti kar se da redno. V tistem obdobju naša šola še ni imela športnega oddelka, bi pa Vesna vanj vsekakor sodila, zato je, kljub temu da priznava razumevanje učiteljev in profesorjev, imela včasih v šoli kakšno težavico z usklajevanjem vseh obveznosti. A vztrajna kot je, je tudi to uspela rešiti in leta 2000 prejela nagrado iz Sklada Roka Petroviča, ki jo podeljujejo mladim športnikom, ki uspešno združujejo šport in učenje.

Vesna je uspešno tekmovala na tekmah evropskega pokala, osvojila medaljo na olimpijskem festivalu evropske mladine, vrata svetovnega pokala pa so se ji odprla z zmago na univerzijadi leta 2005 in leta 2008 je osvojila naslov svetovne prvakinje do 23 let.

 

Na našo nekdanjo dijakinjo smo še posebno ponosni, saj je s trdnim delom in odličnimi psihološkimi pripravami leta 2010 prvič osvojila zlato odličje na tekmi svetovnega pokala, in seveda, ko je 2014 v Sočiju osvojila bronasto medaljo. Da, takrat je v hladni Rusiji res zavela prava pomlad – Vesna.

 

A Vesna je vedno ostajala trdno na tleh in v smučini. Sama je nekoč dejala: "Potrebno je sanjam pustiti prosto pot, kajti kar upaš in sanjaš, lahko tudi uresničiš!" Svojo športno kariero je zaključila 2020.

https://siol.net/sportal/zimski-sporti/solze-boksanje-brcanje-kaj-se-je-dogajalo-v-zakulisju-tekme-video-529741