Skoči na glavno vsebino

Matic Eržen – svetovni plesni podprvak, ki se uspešno preizkuša v koreografiji

 

  

Foto: arhiv POP TV in osebni arhiv

 

Matic je dijak splošne gimnazije in večino svojega prostega časa namenja plesu. S hip-hopom se ukvarja že od desetega leta, a kot pravi sam, ga je ples zanimal že prej. Ob koncu osnovne šole se je začel še aktivneje ukvarjati in tekmovati.

 

Največ trenira v matičnem klubu v Kranju, odkar je tudi član skupine Anonymous pa s fanti trenira tudi v Ljubljani. Še posebno kadar veliko nastopajo. Med najodmevnejše predstavitve skupina Anonymous šteje udeležbo na »Slovenija ima talent«. Fantje so stroge žirante navdušili tako na avdicijskem nastopu kot tudi na polfinalnem odru. Pot v finale se jim je izmuznila za las, a veliko prepoznavnost in mnogo pohval so fantje dosegli.

 

Matic pa ni le uspešen plesalec hip-hopa, ampak se preizkuša tudi kot koreograf. »Lahko rečem, da sem se uspešno začel preizkušati tudi v koreografiranju. Sestavil sem že prvo tekmovalno točko in jo uspešno postavil na oder na tekmovanju v Novem Sadu.« Kot trio so plesalci osvojili odlično 6. mesto.

 

Uspešen in odgovoren dijak, ki resno opravlja tudi vse svoje šolske obveznosti, se lahko pohvali še z mnogimi odličnimi plesnimi rezultati. »Med najboljše rezultate štejem 3. mesto na Gala večeru na tekmovanju v Novem Sadu, zmago  na plesnem festivalu v Sarajevu z malo skupino in naslov svetovnih podprvakov v Poreču na svetovnem prvenstvu Dance Star Finals.«

 

Intervju v reviji Scena, julij 2018