Skoči na glavno vsebino

VLADIMIR BALUKČIĆ – s “startupom” spremenil slovensko šolstvo

 

        

Foto: osebni arhiv                                                                        Foto: arhiv GFP

 

Vladimir Balukčić, naš nekdanji dijak, je skupaj s sošolcem Mihaelom Mirtom, tudi našim nekdanjim dijakom, zaznamoval slovensko šolstvo. Oba imata izjemno veselje do ustvarjanja, inovativnosti, tehnologije, zato sta leta 2009 združila znanje podjetništva in programiranja in tako se je pričela zgodba o eAsistentu, ki ga danes pozna večina slovenskih šol.

 

Vladimir meni, nič ni nemogoče in vse se da, če se hoče, tudi s pomočjo Gimnazije Franceta Prešerna. Ideja o eAsistentu se je porodila ravno pri sodelovanju z našo gimnazijo. V nekaj letih je eAsistent postavil standarde v slovenskem šolstvu in naredil največjo in najučinkovitejšo informatizacijo šolskega sistema. eA je s svojo kakovostjo prepričal tudi avstrijske šole, kamor se intenzivno širi.

 

Poudaril je tudi: “Srednja šola mi ni dala samo dobre popotnice pri izobraževanju, ampak s pomočjo super profesorjev Gimnazije Franceta Prešerna mi je skupaj z Mihaelom Mirtom uspelo postaviti enega uspešnejših “startupov” v Sloveniji, ki bo v prihodnjih letih močno zaznamoval tudi šolstvo v Evropi.”

 

Posodobljeno 21. 11. 2023