Skoči na glavno vsebino

Young Champion Ambassador – YCA Impact

POROČILO O NAŠEM SODELOVANJU

 

V sodelovanju z občino Kranj se je GFP v šolskem letu 2021/2022 priključila mednarodnemu projektu YCA. V projektu so sodelovali dijaki, ki jih zanima šport in olimpijski duh. Za uspešno premagovanje nalog, ki jih je program zahteval, je bilo potrebno tudi odlično znanje angleškega jezika, s čimer naši dijaki nimajo težav.

 

GFP je bila ena izmed najuspešnejših šol, ki so sodelovale v programu, saj je zagotovila največ udeležencev, ki so program izvajali redno, v celoti in zelo kreativno.

 

Dijakinja Katarina Sabothy Polenec je bila v šolskem letu 2021/2022 zmagovalka programa YCA.

 

Katarina o programu: »YCA sem se pridružila z namenom izboljšanja mojega znanja angleščine. Všeč mi je podpiranje inovativnega razmišljanja, ki je potrebno za dobro sodelovanje pri videokonferencah in opravljanju zastavljenih nalog.«

 

O PROGRAMU

 

Program YCA se je začel že leta 2015 z željo povezati čim več mladih z olimpijskim duhom, staro Grčijo in olimpijskim mestom Colorado Springs.

 

YCA je vrhunski program, ki z inovativnimi metodami povezuje in izobražuje mlade po vsem svetu. Rdeča nit je olimpizem, glavni cilji predavanj in delavnic pa krepitev samozavesti, podjetnosti, kreativnega mišljenja, ekipnega dela itd.

 

Sodelujoči, ki uspešno končajo program, pridobijo certifikat Young Champion Ambassador, ki je ena izmed odličnih kompetenc za kasnejšo uporabo za tuje govoreče fakultete ali kot ena izmed možnosti, da postanejo prostovoljci na olimpijskih igrah.