Urankar Klemen

 

IZOBRAZBA | univerzitetni diplomirani organizator
DELOVNO MESTO | učitelj računalništva
NAZIV | svetnik


E-MAIL...

LINKEDINsi.linkedin.com/.../klemen-urankar

FACEBOOKwww.facebook.com/klemen.urankar

 

 

Na šoli poučuje predmet Informatika. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami v izobraževanju ga želi dijakom približati na zelo praktičnih primerih. Vsako leto poskrbi, da so vsebine zanimive in aktualne. Njegovo poučevanje temelji na interaktivnosti, povezovalnosti in timskem sodelovanju. Zaveda se, da dijaki prinašajo v razred svežino, zato je pripravljen upoštevati tudi njihove predloge.

 

Ob prelomu tisočletja, ko je po opravljeni diplomi pričel z rednim delom na takratni Ekonomski šoli, je uspešno opravil strokovni izpit in pedagoško-andragoške izpite na Filozofski fakulteti. Bil je član številnih skupin in projektov, kot so: Izdelava e-gradiv, Prenovitev gimnazijskih programov, član Predmetne razvojne skupine za ekonomijo in poslovno informatiko, ocenjevalec mature na RIC-u itd. Izmed številnih prispevkov na mednarodnih in drugih konferencah je požela največ uspeha njegova ideja, ki jo danes poznamo kot eAsistent. Z nekdanjimi dijaki je dokazal, da šola lahko ponudi še vrsto priložnosti tudi po tem, ko jo dijaki že zapustijo. Po desetletju, ko je iz njegove ideje zraslo zrelo podjetje eŠola, se jim je ponovno pridružil in že kuje nove ideje, kako še nadgraditi izobraževanje, da bodo učenci prišli do potrebnega znanja in kompetenc.

 

Prosti čas najraje preživlja z družino in v športu, saj mu je le-ta nepogrešljiv del življenja. Največ uspehov je dosegel v odbojki, kjer je še danes aktiven član uprave Odbojkarskega kluba Triglav iz Kranja. Zaveda se, kako pomemben je šport v življenju dijakov, zato zelo rad pomaga tudi pri poučevanju športnikov na daljavo in koordinaciji dijakov športnikov v šoli.