Strniša Iva

 

IZOBRAZBA | univ. dipl. psihologinja

DELOVNO MESTO | učiteljica psihologije

 

E-MAIL | ...

 

Iva Strniša je leta 2007 diplomirala na Visoki šoli za zdravstvo, leta 2010 je doštudirala tudi psihologijo na Filozofski fakulteti. Prve izkušnje je kot psihologinja pridobila na centru za rehabilitacijo oseb po poškodbi glave, kjer se je preizkusila tako v individualnih kot tudi skupinskih psihoterapevtskih procesih. Zadnjih nekaj let je zaposlena v šolstvu, in sicer sprva kot svetovalna delavka in profesorica psihologije na srednji šoli, kasneje kot strokovna sodelavka in vodja mednarodnih projektov na Medpodjetniškem izobraževalnem centru, od septembra 2015 kot profesorica psihologije na Gimnaziji Franceta Prešerna. 

 

Od leta 2017 je v edukaciji za pridobitev naziva športni psiholog in uspešno sodeluje z našimi dijaki športniki v okviru psihološke priprave. Svoje znanje zadnji dve leti poglablja tudi znotraj specializacije iz vedenjsko kognitivne terapije. Z dijaki športniki in ostalimi, ki pri njej poiščejo pomoč, individualno sodeluje z namenom odkrivanja in razumevanja problemov v luči odnosa med razmišljanjem, čustvi in vedenjem. 

 

Področja psihologije raziskuje tudi prek tehnik medicinske hipnoze, čuječnosti, meditacije in psihoterapije, za sprostitev pa si kdaj na klavir zaigra Yirumo in Jinxe.