Kovačič Tomo

 

IZOBRAZBA | profesor športne vzgoje

DELOVNO MESTO | učitelj športne vzgoje
NAZIV | svetovalec

 

E-MAIL...

TELEFONSKA ŠTEVILKA | 059 093 351

 

 

Profesor športne vzgoje Tomo Kovačič je tudi v svojem prostem času povezan s športom. Je mednarodni košarkarski inštruktor sojenja, pred tem je bil dolgoletni priznani mednarodni košarkarski sodnik. Igra tenis, tekmuje v gorenjski teniški veteranski ligi, pozimi pa se najraje spusti po belih strminah, ima tudi licenco smučarskega vaditelja. 

Vsi trije njegovi otroci (prav tako soproga, novinarka) so povezani s športom; starejša hčerka in sin z gorskim tekom, najmlajši sin z nogometom. »Če ste starši zdravo navdušeni nad športom, boste to navdušenje prenesli na otroke. Pravi športnik (v mislih imam veliko športno srce) je uspešen tudi v šoli, ker mu je blizu red, disciplina in motivacija,« poudarja profesor Kovačič, ki tudi pri urah športne vzgoje neprestano spodbuja svoje dijake in posredno starše. 

Vsi trije njegovi otroci so za srednješolsko šolanje izbrali Gimnazijo Franceta Prešerna Kranj. Hčerka zaključuje magisterij industrijske farmacije, sin študij fizioterapije, najmlajši je še dijak GFP. Pomembno je, da vsak dijak Gimnazije Franceta Prešerna Kranj prepozna, da je prav ta srednja šola zanj prava izbira, pot do cilja pa je pri vsakem od njih različna in zato lahko še zanimivejša in bolj kreativna," razmišlja prof. Kovačič. Mi pa omenimo še zanimiv rekord njegovega sina Luka; je najhitrejši Slovenec, ki je osvojil Triglav in planiško velikanko. Prav nič ni nemogoče ...