Skoči na glavno vsebino

MIHAEL MIRT IN VLADIMIR BALUKČIĆ – s “startupom” spremenila slovensko šolstvo

 

Foto: osebni arhiv

 

Vladimir Balukčić in Mihael Mirt – nič ni nemogoče in vse se da, če se hoče, tudi s pomočjo Gimnazije Franceta Prešerna.

 

Vladimir in Mihael sta nekdanja dijaka naše gimnazije, ki sta zaznamovala slovensko šolstvo. Oba imata izjemno veselje do ustvarjanja, inovativnosti, tehnologije, zato sta leta 2009 združila znanje podjetništva in programiranja in tako se je pričela zgodba o eAsistentu, ki ga danes pozna večina slovenskih šol.

 

Ideja o eAsistentu se je porodila ravno pri sodelovanju z našo šolo. V nekaj letih je eAsistent postavil standarde v slovenskem šolstvu in naredil največjo in najučinkovitejšo informatizacijo šolskega sistema. eAsistent je s svojo kakovostjo prepričal tudi avstrijske šole, kamor se intenzivno širi.

 

Vladimir & Mihael: “Najina srednja šola nama ni dala samo dobre popotnice pri izobraževanju, ampak s pomočjo super profesorjev Gimnazije Franceta Prešerna sva uspela postaviti enega uspešnejših “startupov” v Sloveniji, ki bo v prihodnjih letih močno zaznamoval šolstvo v Evropi.”