Klara Jazbec – mladi up slovenskega solo petja

 

   

Foto: Miro Majcen

 

Klara se je s solo petjem pričela ukvarjati pri 11. letih. Od vsega začetka jo poučuje priznana profesorica Marjetka Vovk, medijem poznana kot del dua Maraaya, ki je Slovenijo zastopal na Eurosongu 2015.

 

Maja 2012 se je Klara udeležila tekmovanja talentov na Tednu mladih v Kranju in premagala vse nastopajoče. Za nagrado je še isti večer nastopila na glavnem odru kot zmagovalka pred nastopom znane skupine Big Foot Mama in Tinkare Kovač.

Zelo zanimivo izkušnjo je doživela l. 2012, ko je skupaj z ostalimi učenci Marjetke Vovk posnela prvi videospot z naslovom »Vprašaj nocoj srce« (https://www.youtube.com/watch?v=_f5LjVXGyZA). Takrat je imela prvič priložnost snemati v studiu in sodelovati pri snemanju videospota.

Novembra 2013 je nastopala v oddaji Klemena Slakonje Je bella cesta. V oddaji se je Klara spopadla z zahtevno nalogo, saj je morala prepesniti znano slovensko skladbo na določeno temo, ki so jo ji izbrali, in pesem tudi odpeti. Svojo nalogo je odlično opravila in prišla do polfinala.

Klari se je še posebej vtisnila v spomin Ema 2015. Po zmagi dua Maraaya na Emi 2015 sta se Marjetka in njen mož Raay odločila, da Marjetkinim učencem, ponovno omogočita snemanje videospota. Tokrat je snemanje potekalo na Dunaju (https://www.youtube.com/watch?v=dasvfQGvb9E).

Nepozabno je bilo za Klaro leto 2016: »Na šov »Slovenija ima talent« sem se prijavila, ne da bi povedala svoji učiteljici Marjetki in jo zelo presenetila. Bila je ganjena do solz, saj sem se odlično izkazala in napredovala vse do polfinala. Zame je bil to velik uspeh, na polfinalnem odru sem pela lastno skladbo. Besedilo sem napisala sama, Raay pa je napisal glasbo. Kljub temu da se nisem uspela uvrstiti v finale, je pesem dosegla izreden uspeh in takojšno prepoznavnost (https://www.youtube.com/watch?v=IXMqlN5_jys) in na YouTube ima izredno veliko ogledov,« je povedala Klara.

 

Klarina glasbena pot se uspešno nadaljuje, glasbo je odšla študirat v London. Prepričani smo, da bo znala združiti študijske in glasbene obveznosti in uspeti tudi na tujem trgu tako kot na domačem. Doma je leta 2019 posnela prečudovito ljubezensko balado »Vse se lahko zgodi«, s katero je POP TV predstavil novo grafično in zvočno podobo

(https://www.youtube.com/watch?v=nPvm7OsBW_4).