TILNOVO USPEŠNO LETO

Za našega dijaka Tilna Lotriča je bilo leto 2018 zelo uspešno, saj je maturiral in uspešno opravil sprejemne izpite na Akademiji za glasbo. Študent prvega letnika glasbene akademije pa se je v letu 2018 odločil, da bo svoj glasbeni talent predstavil tudi širši slovenski javnosti, saj se Tilen zaveda, da je za uspešno glasbeno kariero medijska prepoznavnost zelo pomembna.

 

Tako smo se nad Tilnovim prelepim glasom lahko navduševali v šovu »Slovenija ima talent«. V avdicijski oddaji je žirijo in občinstvo navdušil s priredbo Pestnerjeve pesmi »Vrača se pomlad«. Prislužil si je zlati gumb žirantke, priznane glasbenice, Marjetke Vovk in se neposredno uvrstil v polfinale, v katerem so mu gledalci namenili največ glasov med vsemi nastopajočimi. Prav vse nas je impresioniral s Plestenjakovo pesmijo »Pustil ti bom sanje«. 

 

Tilen je bil odličen tudi v finalu. Z zimzeleno pesmijo »Silvestrski poljub« je bil najboljši pevec. Kako resno stopa na slovensko glasbeno sceno, pa je dokazal takoj po razglasitvi rezultatov in osvojitvi drugega mesta. Objavil je namreč svoj prvi singl  in videospot »JAZ TE POGREŠAM«, s katerim se je zahvalil vsem svojim zvestim podpornikom in vsem, ki so zanj glasovali v letošnji sezoni šova Slovenija ima talent.

 

Tilna smo v letu 2018 lahko poslušali in se navduševali nad njegovim prelepim žametnim glasom tudi na mnogih prireditvah in koncertih. Veliko duetov je odpel tudi z našo dijakinjo iz 4. a Ano Skumvač. Vrhunsko sta odpela tudi pesem Isaaca Palme in Mance Špik Oba. V spomin na njune nastope in odlično sodelovanje s šolo sta pred zaključkom Tilnovega šolanja posnela videospot, ki sta ga v spomladanskih dneh snemala na šoli.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ILB44A3HsWQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=uNbtPCGy7jA

Ogled seznama objav