IZJEMNI USPEHI PRIMOŽA ROGLIČA

Naš nekdanji dijak, junak zadnjega obdobja v kolesarskem športu, Primož Roglič znova premika meje slovenskih dosežkov na zahtevnih dirkah.  Še noben slovenski kolesar do sedaj ni bil 4. v svetovni seriji in 18. na svetovni lestvici. Na zadnjih dveh dirkah, dirki po Baskiji in dirki po Romandiji, je zmogel premagati vso kolesarsko konkurenco in osvojil prestižna skupna naslova.

 

Dirka po Baskiji velja zaradi razgibanosti terena za eno najzahtevnejših in najprestižnejših dirk svetovne serije. Poleg etape, ki jo je zmagal, je tudi na posameznih etapah dosegal neverjetne rezultate, saj prav nobena etapa ni bila enostavna. Primož je prav na najtežjih etapah dokazal izjemno pripravljenost in kmalu prevzel rumeno majico in mesto vodilnega na dirki. Z osvojeno dirko je dosegel letošnji cilj in se sproščen podal na nove etape dirke po Romandiji. Kmalu je oblekel rumeno majico vodilnega in dokazal premoč.

 

Z ekipo LottoNL Jumbo dosega velike uspehe in nikoli ne pozabi povedati: "V kolesarstvo težko kaj dosežeš sam. In tako smo po dveh zaporednih zmagah na dirkah vsi srečni, zadovoljni in ponosni, da smo lahko del take vrhunske ekipe."

Primožu za vrhunske rezultate iskreno čestitamo!

 

Ogled seznama objav