Z DOBRO VOLJO IN SRČNOSTJO KREPIMO MEDGENERACIJSKO SOŽITJE ŽE 54 LET

Dijaki in vsi zaposleni na Gimnaziji Franceta Prešerna se zavedamo pomena gradnje mostov med generacijami, zato se trudimo ustvarjati priložnosti, v katerih lahko na različne načine brišemo meje med generacijami. V času božično-novoletnih praznikov smo dijaki 3. a s profesorico Nives Križnar letos že 54. leto zapored obiskali stanovalce Doma starejših občanov v Preddvoru, polepšali smo jim praznične dni ter jim dali neprecenljiv občutek, da v starosti in onemoglosti niso pozabljeni.

 

Tudi letos smo jim pripravili kulturno-razvedrilni program, ki so ga povezovale Julija Osterman, Ajda Holy Perčič in Tara Osterman. Stanovalci doma so lahko uživali v poslušanju Pavčkovih pesmi, ki so jih recitirale Nina Zadnikar, Anja Žlebir in Tereza Žontar. Razveselile so jih plesalkeKatja Erznožnik, Anja Žlebir, Lana Lazar, Manca Retelj, Urška Ovsenek in Naja Zupan, ki so zaplesale ob zvokih kitare Nika Čadeža, ki je poskrbel tudi za glasbeno spremljavo naše obetajoče pevke Brine Sitar. Najbolj pa so starostnike prevzeli poskočni zvoki harmonike, na katero je igral naš izvrsten harmonikar Luka Benedičič, ki je bil deležen burnega aplavza. Na koncu smo dijaki prostovoljci iz 3. a obiskali vseh 180 stanovalcev po sobah in v spremstvu sv. Miklavža (Nik Čadež) prav vse razveselili s sladkimi priboljški, ki smo jih kupili in lično zavili z zbranimi prispevki vseh dijakov in zaposlenih na Gimnaziji Franceta Prešerna. Razšli smo se po prijetnem klepetu in si s toplim stiskom roke obljubili, da se naslednje leto spet vidimo.

 

Letošnji dogodek v Domu starejših občanov v Preddvoru je prav gotovo obogatil vse prisotne: dijake, profesorico, osebje doma in seveda njihove stanovalce. Vsaka izkušnja medvrstniškega in medgeneracijskega druženja nas bogati in pripravlja na posamezne stopnice v življenju, na katere bomo nekoč stopili prav vsi. Odnosi, ki se tkejo med nami, dajejo našemu življenju posebno lepoto in vrednost.

Ogled seznama objav