Ruski večer »Spoznajmo Rusijo, spoznajmo Puškina«

Na ruskem večeru z naslovom »Spoznajmo Rusijo, spoznajmo Puškina« so se včeraj predstavili pogumni dijaki rusisti 2. a in b ter 3. a in b razreda. V ruščini so peli, recitirali in igrali. Zbor gimnazije je v odlični ruščini odpel ponarodelo rusko pesem Kalinka, Brina Sitar in Ana Skumvač  sta zapeli pesmi ruske evrovizijske predstavnice Poline Gagarine. Prisluhnili smo tudi recitacijam del A. S. Puškina in M. J. Lermontova, poslušali rusko klasično glasbo in odlomke iz baleta Pepelka Sergeja Prokofjeva. Naši »ruski dramski igralci« so nas nasmejali s skečem o kuročki Rjabi oz. kokoški Rjabi, Nika Jakovljevič pa nas je z ruskim hip-hopom očarala v svoji plesni točki. 

 

Presenečenje večera pa je bil zagotovo kviz o poznavanju Rusije, pri katerem so sodelovali profesorji gimnazije, ki so se za trenutek spet vživeli v vloge učencev in odgovarjali na vprašanja.

 

Na lepem ruskem večeru, na katerem smo spoznavali rusko zgodovino, književnost, kulturo …, so nastopili tudi:  Mihailo Savanović, Krisitan Tarle, Sara Kralj, Tjaša Bitenc, Vesna Balanč, Marina Trojar Kular, Hana Ribić, Tereza Karničar, Tina Oman, Ana Parežanin, Aleksej Tratnik, Karin Florjančič, Klementina Žos, učenci OŠ Naklo in OŠ Preddvor in Marjetka Valentinčič.

 

 Se vidimo naslednje leto!

Ogled seznama objav